Карантината в Русия може да се проточи до лятото. Топло

...
Карантината в Русия може да се проточи до лятото. Топло
Коментари Харесай

Руснаците може да счупят рекорд по беднотия заради коронавируса

 Карантината в Русия може да се проточи до лятото. Топло време ще пристигна най-рано през юни, само че и това не е гаранция, че ще надвием COVID-19, твърди " Свободная преса ".

Хората посрещнаха ковид без спестявания и специалисти взеха да приказват, че Русия е неповторим случай, написа " Московский комсомолец ".

Ако останат без работа около карантинните ограничения, жителите на Русия ще изкарат със спестени пари някакви си месец-два - след това ще затънат в заеми, а бедността ще счупи антирекорда, предсказва вестникът. " Без смяна в метода към обществената политика популацията не ще може да икономисва ", споделя финансовият специалист Арсений Дадашев.

Повечето жители на Русия просто нямат средства, с цел да преживеят самоизолирането наред, установи " Труд ".

През юни вицепремиерът Татяна Голикова осведоми, че над половината фамилии с деца живеят в бедност. По последни данни 63,6 на 100 от хората в страната нямат никакви спестявания. Ако не работят, те няма да имат какво да ядат. Тези над 12 милиона души не биха издържали от малко малко продължителна карантина по справедливи аргументи. Никакви санкции и затвор няма да ги накарат да си седят вкъщи с гладните си деца. Властите ще би трябвало или да се примирят с всеобщи нарушавания на карантината, или да търсят нови стотици хиляди места по пандизите и в детските домове, или да устоят всички тези хора за сметка на страната, обобщи изданието.

Руските управляващи наложително и без предизвестие назначиха за спонсор на оповестената почивка притежателите на бизнеси. Задължиха ги за своя сметка да обезпечат заплати на личния състав, който най-малко тази седмица няма да работи, значи няма и да им носи пари, написа " Независимая газета ".

Това поражда висок риск разнообразни предприятия да банкрутират, може да бъде погубен дребният и междинният бизнес като цяло, което ще убие съветската стопанска система, декларира всекидневникът.

Руският парламент одобри през вчерашния ден нови закони в поддръжка на бизнеса. По данни на държавното управление за битка с ковид и последствията от рецесията ще бъдат изразходвани към 1,3 трилиона рубли, отбелязва " Комерсант ".

Лидерът на " Справедлива Русия " Сергей Миронов съобщи, че съветската парламентарна партия стопира поради пандемията политическата си активност. Комунистическата партия обаче възнамерява манифестации онлайн, а партията на властта " Единна Русия " отделя за помощ на потърпевши от рецесията в страната част от средствата, предопределени за идните парламентарни избори, оповестява вестникът в различен материал.

Според специалисти, представени в " Комерсант ", в подтекста на неяснотите, свързани с ковид, за партиите в Русия е мъчно да вършат дълготрайни проекти, най-много тъй като икономическата рецесия ще принуди спонсорите им да изместят " политическите вложения " на назад във времето.

Руският патриарх Кирил ще обиколи в петък Москва с автомобил, носейки богородичната икона " Умиление ", пред която се е молел преди време известният в страната Св. преподобни Серафим Саровски Чудотворец, оповестява печатът. Православната черква се обръща към вярващите с молба да се помолят същия ден на Св. Богородица, с цел да избави Русия " от вредоносното поветрие " - коронавирусната зараза, написа " Комсомолская истина ", представена от Българска телеграфна агенция.

Това е доста остаряла традиция в съветското православие - огромна съборна молитва, разяснява свещеникът Павел Островски. Когато нацистите са нападнали Москва, над столицата също е кръжал боен аероплан с икона на Божията майка, а вярващите са възнасяли молебствия, припомня той.

Русия " приема предизвикването " на коронавирусната пандемия, написа " Росийская газета " в заглавие на коментар за гласуваните през вчерашния ден от Народното събрание закони за битка с инфекцията. Най-голям отзив получават текстовете, нараснали наказванията за извършители на карантинните правила - в тежки случаи до 7 години затвор, акцентира официозът.

Новите ограничения остават по-либерални от тези в чужбина и ще се ползват при " виновност по нехайство ". Евентуални умишлени дейности ще се преглеждат към този момент като тероризъм, безчинство или измама, прецизират вносители на поправките.

Запитан от публицисти не е ли прекомерно строго разпространяването на фейкове за ковид да се санкционира с до 5 години затвор, ръководителят на Държавната дума Вячеслав Володин дал отговор: " Понякога думите освен раняват, само че и убиват ".

Представителят на Организацията за сигурност и съдействие в Европа за независимост на медиите Арлем Дезир съобщи, че споделя паниката на съветските управляващи във връзка дезинформацията за вируса, само че го тревожат и новите ограничения за битка с фейковете, написа " Известия ".

Тези ограничения основават риск за неоснователни ограничавания върху активността на публицистите и за самоцензура от тяхна страна, показал през вчерашния ден Дезир в изказване на уеб страницата на ОССЕ.

През тази седмица, оповестена за неработна в Русия заради вирусната рецесия, съветският бизнес може да изгуби до 1 трилион рубли. Тези средства обаче ще се компенсират с държавна поддръжка и повишение на продуктивността след почивните дни, декларира " Известия " в друга публикация.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР