Карантина“ ни пренася в сърцето на Лондон във връзка с

...
Карантина“ ни пренася в сърцето на Лондон във връзка с
Коментари Харесай

Питър Мей се завръща с пророческия трилър „Карантина“ (предложение за четене)

„ Карантина “ ни придвижва в сърцето на Лондон по отношение на следствие на загадъчно ликвидиране.

Действието се развива в границите на 24 часа на фона на последствията от опустошителна пандемия. Градът е под карантина и е оповестено военно състояние. Върлува вирус със смъртност седемдесет %, а прогнозите сочат, че всеки четвърти от популацията ще бъде инфектиран.

При ров за незабавния градеж на болница е открита чанта с оголени детски кости. На детектив контрольор Джак Макнийл му следва последно денонощие работа в полицията и той е решен да разплете случая, оставяйки на назад във времето своя персонална покруса.

Стремителният темп стопира дъха и принуждава читателя да стигне по-скоро до зашеметяващия край.

За създателя

Шотландецът Питър Мей реализира истински успех - книгите му се продават в милионни тиражи във Англия и по света, а трилогията за остров Луис му донесе редица награди за литература в Европа и Америка.

„ Черната къща “ – първата част от поредицата, – която излезе на първо време във Франция, е избрана от вестник „ Юманите “ като „ шедьовър “. Тя му завоюва няколко оценки, измежду които Наградата на френските читателите „ Сезам “ за най-хубав престъпен разказ за 2011 година, „ Книга на годината “ 2011 на английския уебсайт за престъпна литература и трилъри, както и американската премия „ Бари “ за престъпен разказ на годината за 2013-а година.

„ Човекът от остров Луис ” завоюва огромната премия на читателите на френския всекидневник Le Télégramme и интернационалния приз на фестивала в Коняк, Франция.

Трилърът „ Ще те защитя “ пък е майсторски извезана история за тайните на предишното, които неизбежно изплуват.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР