Карън Бас е първата жена кмет в 242-годишната история на

...
Карън Бас е първата жена кмет в 242-годишната история на
Коментари Харесай

Мария Габриел се срещна с кмета на Лос Анджелис

Карън Бас е първата жена кмет в 242-годишната история на града. В интервала 2011-2022 година съставлява щата Калифорния в Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати.

При посрещането кметът Карън Бас връчи на вицепремиера Мария Габриел почетния документ на Лос Анджелис. " Приемам го с благодарност и отговорност. Признателност за положителните връзки с българската общественост в Лос Анджелис и цялото Западно крайбрежие. Отговорност, тъй като дружно можем да създадем по този начин, че да имаме по-интензивно съдействие в основни области като нововъведенията, зеления преход и културата ", съобщи Мария Габриел.

На срещата двете страни са разискали редица тематики, измежду които отбелязването на 120-а годишнина от установяването на дипломатическите връзки сред България и Съединени американски щати. Насърчаването на водачеството измежду дамите и развиването на младите гении също е бил основен акцент в диалога.

Вицепремиерът и кметът на Лос Анджелис са разискали и опцията да бъде несъмнено място в града, на което да бъде подложен монумент на българската писменост. Символично министър Габриел подари на Карън Бас статуетка, символизираща смален вид на монумента, който да бъде подложен.

" Благодаря за гостоприемството на кмета на Лос Анджелис, Карън Бас, и желанието да установим непрекъснат разговор. Само работейки дружно, може да откроим значимите тематики, като вложения и поддръжка за жителите, които ще допринесат България да се трансформира в районен иновационен хъб ", разяснява още вицепремиерът.

Мария Габриел насочи публична покана към кмета Карън Бас за посещаване в София, оповестиха още от Министерство на външните работи.

Българска телеграфна агенция напомня, че в границите на визитата си вицепремиерът и министър на външните работи се срещна и с представители на Американския еврейски комитет и водещи еврейски организации в Лос Анджелис. Мария Габриел показа напъните на България за битката с антисемитизма, както и подхванатите дейности по осъществяването на националните ни задължения като пълновръстен член на Международния алианс за възпоменание на Холокоста. Габриел беседва и с бизнес делегация от щата Юта.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР