КАРАКАС, Венецуела (АП) — Подкрепян от ООН експерт по хранителна

...
КАРАКАС, Венецуела (АП) — Подкрепян от ООН експерт по хранителна
Коментари Харесай

Подкрепян от ООН експерт по храните призовава Венецуела да се справи с глада и настоява за прекратяване на икономическите санкции

КАРАКАС, Венецуела (АП) — Подкрепян от Организация на обединените нации специалист по хранителна сигурност в сряда прикани държавното управление на Венецуела да създаде постоянен проект за за справяне с глада и недохранването, засягащи нейното население, и прикани за завършек на осакатяващите стопански наказания, наложени на южноамериканската страна.

Майкъл Фахри, специфичен докладчик на Организация на обединените нации за правото на храна, призна напредъка, реализиран от държавното управление на президента Николас Мадуро през последните години за справяне с продоволствената неустановеност, в това число напъните си за стимулиране на локалното произвеждане на храни. Но в края на 14-дневното си посещаване в страната той сподели пред кореспонденти, че първопричините за глада и недохранването не са били прегледани.

Той сподели, че обществените стратегии, основани в отговор на сериозния дефицит на храна, са се трансформирали в „ благотворителни дарения “ и са станали „ податливи на патронаж “.

„ Храната е израз на обич “, сподели Фахри, откакто акцентира ролята на храната в...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР