Карах ски от седемгодишен, но през последните години, когато се

...
Карах ски от седемгодишен, но през последните години, когато се
Коментари Харесай

Пощенска картичка от Швейцария: как оцелях от лавина

Карах ски от седемгодишен, само че през последните години, когато се отдалечих от пистите, огромни кутии с алпинистки комплекти се промъкнаха в шкафовете на нашия спалня вкъщи в Лондон. Всеки съдържа лопати, сонди за лавини, въжета, ботуши, убежища за оцеляване и по този начин нататък. Цялото спешно съоръжение остана запечатано в опаковката си, макар че беше взето на многократни пътувания, до един ден в края на предходната зима, когато с признателност раздрах и последното парче.

С трима другари бяхме на едноседмично ски турне пътешестване в Швейцария. Бяхме почнали в Гринделвалд, карайки железопътната релса със зъбна рейка до Юнгфрауйох, най-високата гара в Европа, след което се насочихме на юг към голямото пространство на ледника Алеч, където останахме в поредност от планински убежища.

В събота сутринта се събудихме в хижа Конкордия, закусихме, след което пазачите на хижата ни пожелаха триумф, след което тръгнахме още веднъж през ледника, обвързани в един ред. Бяхме се насочили към хижа...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР