Карадайъ обвини ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, че си прехвърлят вината за

...
Карадайъ обвини ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, че си прехвърлят вината за
Коментари Харесай

ДПС след срещата с президента: Чрез диалог и разум може да оформим отговорно мнозинство в НС още с първия мандат


Карадайъ упрекна ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, че си трансферират виновността за възможни следващи предварителни избори

След консултациите при президента водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ разгласи, че с Радев са имали угрижен диалог за бъдещето на страната. „ Според нас липсва разговорът на политическия терен към момента. Има едни диалози, които не са стигнали до равнището на разговор “,  посочи Карадайъ.

От Движение за права и свободи приканиха за разсъдък и разговор с останалите политически сили, които да доведат до оформянето на устойчиво държавно управление. Лидерът на Движение за права и свободи посочи, че е допустимо това да стане още в границите на първия мандат под формата на съдружно държавно управление.

Той упрекна ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, че си трансферират виновността за възможни следващи предварителни избори.

„ Това, което показват първите две политически сили е едно съревнование по какъв начин някой от тях не е отговорен за следващите възможни предварителни избори, само че не и изпитание да се излиза от политическата обстановка. Хем договарят, хем се пробват да трансферират един на различен, кой е отговорен за следващите нови ненужни парламентарни избори “, безапелационен е той.

„ С това, което следим последните 20 дни – те тикат страната към следващите ненужни предварителни избори. Това може да се избегне посредством разговор, разсъдък и компромис “, акцентира Карадайъ.

„ Дойдоха едни младежи, които желаеха да сменят модела, само че те вършат същото като предходния модел. Новите политически играчи схващат промяната на модела като " стани да седна “, тъй като са копи - пейст на същия модел, който желаят да смъкват “, означи водачът на Движение за права и свободи и прикани да се тръгне с отговорност към проблемите на хората.

Според него сме стигнали до такава степен, че персонално или партийно его да бъде сложено над публичния интерес.

„ Нека да прикани за разсъдъка, дано да прикани за отговорност и посредством разговор да тръгнем и да дадем своите старания да оформим едно отговорно болшинство в Народното събрание. Трябва да надскочим егото си и да поемем отговорност. Иначе болшинство може да се образува както към първия, по този начин и към втория или третия мандат “, сподели още Карадайъ.

Той предизвести, че „ в случай че се стигне до обстановката да вървим на следващите, шести ненужни избори, структурата на Народното събрание ще е сходна “.

По-късно в днешния ден Радев ще посрещне на „ Дондуков “ 2 Българска социалистическа партия и „ ИТН “. 

След като бъдат извършени съвещания с всички парламентарно показани партии президентът ще връчи и първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на ГЕРБ-СДС.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР