Капсулата на SpaceX Crew Dragon, превозваща четирима астронавти към Земята,

...
Капсулата на SpaceX Crew Dragon, превозваща четирима астронавти към Земята,
Коментари Харесай

Космическият кораб Crew Dragon кацна на Земята

Капсулата на SpaceX " Crew Dragon ", пренасяща четирима астронавти към Земята, се приводни край Панама Сити рано тази заран.

Катери извадиха галактическия транспортен съд и екипажа след шестмесечната им задача на борда на Международната галактическа станция. Екипажът заяви, че се усеща добре, сподели НАСА.

Капсулата се приземи в 2:56 ч. локално време в Мексиканския залив край крайбрежията на Флорида след шест часа и половина полет от МКС.

Астронавтите Майкъл Хопкинс, Виктор Глоувър, Шанън Уокър и Соичи Ногучи от Япония излязоха в космоса през ноември предходната година като екипаж на първата напълно оперативна задача на МКС на борда на транспортно средство, направено от SpaceX на Илон Мъск, което стана желан сътрудник на НАСА за търговски превоз.

Седем астронавти останаха на МКС, в това число нов екипаж от четирима, които дойдоха с различен транспортен съд на SpaceX предходната седмица.

" Благодаря за вашето гостолюбие ", сподели Хопкинс по-рано, когато капсулата се откачи от галактическата станция за противоположното си пътешестване. " Ще се забележим още веднъж на Земята ".

По-рано двама американски астронавти направиха тестова задача до МКС през май и останаха два месеца. Това беше първият полет до МКС от американска земя след края на програмата на галактическите совалки през 2011 година

Това беше и първата задача с екипаж, осъществена от частна компания. Дотогава американските астронавти са пътували до МКС на борда на съветски галактически транспортен съд.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР