Капитанката на женския национален отбор по футбол на Канада Кристин

...
Капитанката на женския национален отбор по футбол на Канада Кристин
Коментари Харесай

Канадският женски национален отбор започва стачка за пари, мъжкият отбор ги подкрепя

Капитанката на женския народен тим по футбол на Канада Кристин Синклеър съобщи, че тя и съотборничките й стартират ефикасна стачка през новата седмица поради липса на финансиране и съгласно тях тази обстановка ще им попречи да се показват на положително равнище на Световното състезание. 

По-малко от седмица преди да излязат на терена против Съединени американски щати, Бразилия и Япония на шампионата SheBelieves Cup, Синклеър и съотборничката й Джанин Беки се появиха в предаване на телевизия TSN, че няма да вземат участие в никакви тимове интензивности – включително и в мачове, до момента в който казусът не се реши генерално. Двете дадоха изявлението откакто женският и мъжкият тим на Канада излязоха с изказвания, в които се оплакваха от съкращенията на бюджета за дамите. Двата отбора желаеха отговори от федерацията на какво се дължи всичко това. 
 Прогнозирай Левски - Черно море в Прогнозирай Левски - Черно море в " Домът на почитателите " и завоюва страхотни награди!
Синклеър съобщи: " Някои от нас упражняваха през днешния ден с обърнати фланелки, само че е реалност, че не сме се чули с федерацията (КСА) откогато сме сложили настояванията си. Шефовете на футбола в Канада даже не демонстрираха обикновено образование и вежливост да се свържат с нас, с цел да насрочим среща, да обсъдим казуса и да предприемем дейности в интерес на общата ни работа ". 

" От този миг нататък, ние няма да участваме в никакви действия, проведени от Канадската футболна асоциация (КСА), до момента в който казусът не бъде позволен. Независимо дали става дума за тренировки или публични мачове. Много е мъчно за мене да го кажа като състезател, който желае да се състезава, това е работата ми и като човек, който желае да съставлява Канада. Но това е задоволително като мое мислене на този стадий, няма да влизам допълнително елементи ", сподели още капитанката. 
 Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция " Домът на почитателите "
Тя разсея заблудите, че положителните резултати на канадския футбол напоследък е резултат от финансиране от страна на федерацията или пък с помощта на някаква държавна политика. За голяма страна като Канада съществуването на едвам три футболни академии на някакво съществено равнище за момчета и две за девойки е прекомерно малко. Няколко пъти хора от федерацията са казвали в неофициални диалози, че няма по какъв начин да бъде повишено финансирането. И състезателите дали реализират или не резултати, не е от голяма важност за увеличението на бюджета. А дамите на Канада станаха олимпийски шампионки, до момента в който мъжкият отбор взе участие на Световното състезание в Катар за първи път от 1986-а година насам. 

Джанин Беки, която е някогашна футболистка на женския отбор на Манчестър Юнайтед, сподели: " Мъжкият и женският национални тимове подхващат дружно дейности против федерацията, на която просто не й пука какво се случва. Федерацията безусловно ни малтретира. Ние не знаем какво би трябвало да стане, с цел да си трансформират метода на мислене. Те не могат да поддържат тимовете, които са лицето на Канада пред света, само че най-ужасното е, че никой не се трогва от това ".

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР