Капитанът от артилерията Александър Солженицин е награждаван много пъти за

...
Капитанът от артилерията Александър Солженицин е награждаван много пъти за
Коментари Харесай

Уроци по война: Как се разбира кой е смел и кой – не? Генерал и актьор

Капитанът от артилерията Александър Солженицин е награждаван доста пъти за проявена храброст по време на Отечествената война, само че накрай от СМЕРШ решили, че е изменник и го изпратили да мре в сталиновия ГУЛАГ… Той пък на инат оживял. Та се чудя великият публицист в последна сметка самоуверен човек ли е или мърша, както го нарекла онази власт, считана от Путин за п равилна…

 

Българският държавен глава Румен Радев по време на срещата си с президента на Украйна Володимир Зеленски нарекъл нещастието в Украйна „ спор “. Със сигурност Радев смята себе си за доста по-вещ по военната тематика от артиста Зеленски.

 

Актьорът обаче му дал отговор: „ Ако, не дай Боже, стане покруса и вие сте на моето място и в случай че не ви оказват помощ с оръжие хора, които имат общи полезности с вас, какво ще вършиме? Ще кажете: " Путин, взимай български територии "? Не, аз съм сигурен, че като същински президент няма да допуснете компромис с страната, със суверенитета си ".

 

Няма да кажа, че някой е изнесъл урок на някого, тъй като почитам институцията президент. Но няма по какъв начин да спестя, че актьорът, сценаристът и продуцентът е на война към този момент година е пет месеца, без да броим събитията към Крим от 2014 година. Зеленски сигурно знае неща за войната, които нашите генерали, офицери и бойци не са помирисвали (освен задачите зад граница) от 1945 година насам.

 

Затова би трябвало да сме доста деликатни с понятия като „ спор “, „ договаряния “, „ мир “ и някои други. Дали има човек, който да има вяра, че Путин ще одобри мир като изтегли съветската войска от земите на Украйна?

 

Ето какво написа във връзка странното посещаване на Путин в Дагестан преди дни изданието „ Гласът на Исляма “ (golosislama.com): „ Голямо отчаяние на адептите беше днешното посещаване на Путин в Дагестан - на среща... за развиването на туризма. Те (управляващите в Кремъл, - б.р.) водят война, от която, както самите те споделят, зависи ориста на страната, напълно неотдавна имаше протест, който сложи тази страна на ръба на разпадането и вместо да посети фронта (както Зеленски от време на време прави), или най-малко тилови военни елементи или военни предприятия, идва да разисква туризма.

…Всъщност целите на Русия и Путин в Дагестан са напълно явни и ясно забележими от цялата им политика през последните години – това е насаждането на „ съветизация “ и културно-идеологическата русификация на Дагестан “.

Мир ли?

 

Актьорът още веднъж изпреварва изрично кагебиста от Кремъл.

 

И отново се сещам за Висоцки и Солженицин, тъй като знам, че щяха нарекат войната против Украйна война. Кървава, нечестна война.

 

Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР