Капитанът на Уест Хям Деклан Райс трудно криеше радостта си

...
Капитанът на Уест Хям Деклан Райс трудно криеше радостта си
Коментари Харесай

Деклан Райс: Да спечелим този трофей е съвсем различно ниво

Капитанът на Уест Хям Деклан Райс мъчно криеше насладата си

Минути след награждаването Райс показа, че самият той към момента се намира в потрес след трагичния процес на срещата и победния гол на Джаред Боуен в 90-ата минута и добави, че за него е необикновено да бъде поставян паралелно до митове на " чуковете " като Боби Мур и Били Бондс.

" Този триумф значи всичко. Имахме религия. Щастлив съм освен за нас, само че и за мениджъра, за почитателите и за чиновниците в клуба. Всички те дават всичко от себе си, с цел да можем ние да играем по най-хубавия метод. Когато Джаред се затича към вратата, си споделих: " Това е твоят миг ". След това видях по какъв начин топката влиза в мрежата. Все още съм в потрес. Наистина е необикновено ", съобщи Райс, за който това, може би, бе финален дуел с екипа на Уест Хям.

" Дори единствено да упоменат името ми дружно с тези на Боби Мур и Били Бондс е необикновено. В последните шест години оставих сърцето си в този клуб. Не ни беше елементарно. Да спечелим този трофей е напълно друго равнище. Да мe съпоставят с тях, не желая да приказвам доста, с цел да не се разчувствам прекомерно " добави той.

Звездата на лондончани приказва още и за наставника на отбора Дейвид Мойс, който съгласно него е един от " най-хубавите мениджъри в историята на Уест Хям ".

" Имаше моменти през годината, в които Мойс бе под огромно напрежение. Той ни избави два пъти от изпадане, класиране за Европа две следващи години, а в този момент завоюва. Мисля, че той се подрежда измежду най-хубавите мениджъри в историята на Уест Хям ", съобщи Деклан Райс.

Авторът на победния гол във финала Джаред Боуен пък също намираше мъчно думите, с цел да опише страстите след триумфа на " чуковете ".

" Трудно ми е да го опиша с думи. Знаехме, че имаме добър късмет, само че да го направиш е напълно друго нещо. Това за всички е най-големият миг. Бях доста прочувствен след гола, желаех да рева. Знаех, че остават 5 минути и трябваше да защитим преднината. Когато пристигна последният съдийски сигнал, напряко ми идваше да се разплача. Следващият сезон ще сме в Лига Европа. Миналата година се класирахме на 1/2-финал, тази - на край ", съобщи Боуен.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР