Капитанът на ЦСКА - Юрген Матай, получи наградата си за

...
Капитанът на ЦСКА - Юрген Матай, получи наградата си за
Коментари Харесай

Юрген Матай: ЦСКА трябва да затвърди второто място и да спечели Купата

Капитанът на ЦСКА - Юрген Матай, получи премията си за Играч №1 на 21-ия кръг от футболното ни състезание.

Само три кръга по-късно нидерландският стожер в отбраната на " алените " получи травма по време на гостуването на Ботев (Пловдив) и сезонът за него завърши прибързано. На стадиона в Коматево " армейците " отстъпиха с на " канарчетата " и дефинитивно завършиха битката за купата с Лудогорец.

Пред медиите през днешния ден, Матай съобщи, че травмата му е по-тежка от предстоящото, само че се надява да бъде изцяло възобновен за началото на подготовката за новия сезон.

" Чувствам се добре. Контузията не е лека, дори по-тежка от предстоящото. Работя крепко всеки ден и се надявам, да съм изцяло възобновен до началото на подготовката за на новия сезон ", стартира той.

Бранителят на ЦСКА разяснява и назначението на Алън Пардю за непрекъснат треньор на отбора от Борисовата градина. Нидерландецът дефинира експерта като " огромно име ", от което чака да научи доста.

" Разговаряхме няколко пъти, най-много за травмата, не считам, че има смисъл да приказваме за футбол, до момента в който не се оправя. Очакваме да се върна, това е. Алаън Пардю е огромно име, познаваме го отпреди и за нас е чест да работим дружно. Не мога да кажа повече, тъй като сега не съм част от състава за мачовете. Но се надявам да научим доста от него ".

Матей разяснява и слабото показване на ЦСКА при гостуването на първенеца Лудогорец, изгубено пагубно от " амрейците " с .

" Твърде елементарно е да кажем, че сме имали неприятен ден, въпреки, че на всички хора по света им случва. Хубавото е, че постоянно следва нов мач и ние би трябвало да се фокусираме върху него ", сбит бе бранителят.

Капитанът на " алените " съобщи още, че класирането на ЦСКА за финала за Купата на България е огромен триумф, само че не по-малко значимо е тимът да задържи второто място в крайното класиране на шампионата.

„ Мачовете сред ЦСКА и Левски постоянно са с огромен заряд, в този момент на финала за Купата на България дуелът придобива още по-голяма стойност, само че ЦСКА е огромен тим и е значимо освен да завоюва Купата, само че и да задържи второто място в крайното класиране в шампионата. Сега всички приказват за финала на 15 май, само че на ЦСКА следва мач със Славия и този дуел в този момент е най-важният за тима. Знам, че Алън Пардю е огромен треньор, по тази причина се надявам да направи нужното ЦСКА да реализира и двете си цели сега – да остане втори в шампионата и за втора поредна година да завоюва Купата на България “, приключи Юрген Матай.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР