Капитанът на ЦСКА Николай Бодуров беше умерен в изказванията си

...
Капитанът на ЦСКА Николай Бодуров беше умерен в изказванията си
Коментари Харесай

Бодуров: Може би така победата е по-сладка

Капитанът на ЦСКА Николай Бодуров беше сдържан в изявленията си след трагичната елиминация на Осиек във втория квалификационен кръг на Лига Европа. След 0:1 в Хърватия и 4:3 при дузпите опитният защитник призна, че отборът към момента привиква към играта в система 3-5-2, която Люпко Петрович стартира да постанова след идването си като старши треньор.

„ Ключът към успеха? Психиката и характерът да издържим до края. Драмата беше огромна. Определено при дузпите постоянно е душeвност и огромна централизация при футболистите. Щом сме победили, значи сме били по-добри”, разяснява 33-годишният Бодуров.

„ Като цяло не изглеждахме доста добре. Играем с нова скица, обикновено е да има някакво комплициране. После се справихме доста по-добре. Вкараха ни прекрасен гол. Щом не сме отбелязали и ние, значи не сме се събудили. Радващото е, че с общи старания, огромно себераздаване и доста темперамент продължаваме напред.”

„ Мисля, че не беше изключително мъчно да се браним. Играем в отбрана наситено, оказваме помощ си един различен. Справихме сме. Знаехме, че тяхната нападателна мощност е силата на тима. Явно сме били добре готови.”

„ Системата 3-5-2 е нова за нас, не сме я упражнявали. Нужно е известно време да работим, с цел да свикнем. Бързо привикваме към условията на треньора, само че с цел да сме почтени, би трябвало физически да наваксаме. Мисля, че почитателите би трябвало да са удовлетворени. Искахме да приключим в 90 минути, само че по този начин може би е по-сладко”, приключи Бодуров.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР