Капитанът на Реал Мадрид избухна в сълзи при сбогуването си

...
Капитанът на Реал Мадрид избухна в сълзи при сбогуването си
Коментари Харесай

ВИДЕО Серхио Рамос не издържа и се разплака на сбогуване с Реал! Кралете подариха на своя капитан златна значка

Капитанът на Реал Мадрид избухна в сълзи при сбогуването си с клуба. На специфична конференция бранителят благодари на всички, които са били до него във всичките му 16 години на " Бернабеу ".



" Дойде най-трудният момент в живота ми. Никога не съм бил подготвен да кажа " Сбогом " на Реал Мадрид. Няма по какъв начин да не съм прочувствен. Благодаря на татко ми, благодаря на Бог, че имам ужасно семейство. Благодаря и на тях, че постоянно са били с мен, както и на всички вас. Благодаря на клуба, на президента, на моите треньори и съотборници. Без тях нищо нямаше да е допустимо. Благодаря на Реал Мадрид - постоянно ще те нося в сърцето си. 

Емоционален съм, тъй като прекарах доста години тук. Благодаря на почитателите, които постоянно са ме подкрепяли. Тук виждам всички трофеи, които са извоювани с доста труд. Това беше страховит стадий от моя живот. От цялото ми сърце благодаря на всички. Това е по-скоро сбогом, а не довиждане, тъй като действително или късно ще се върна ", сподели Рамос. 

Той получи подарък от Перес значка от злато и брилянти на Реал Мадрид и я закачи на ревера на сакото си. 



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Историята

Годината е 2005-а. В нейното начало очите на целия свят са ориентирани към опустошените от цунами в последните дни на предходната година крайбрежия на Индонезия, Индия и Шри Ланка. Природното злополучие взима повече от 230 хиляди жертви в множеството страни, обграждащи Индийския океан. През 2005 година година се организират и първите демократични избори в Ирак от половин век насам. В Европа Ангела Меркел става канцлер на Германия, като по този метод тя става първата жена на този пост.

Лятото на 2005 година е основополагащо за по-нататъшната история и на Реал Мадрид , въпреки в отбора тогава да не го осъзнават. На 31 август „ кралския клуб “ притегля от Севиля за 27 милиона евро бранителя Серхио Рамос и с това е поставено началото на един от най-успешните интервали в историята на „ лос меренгес “.

16 години по-късно същият този футболист напуща тима, с който завоюва всичко и в който се трансформира в един от най-хубавите бранители в света в последните 10 години.

За този дълъг интервал при Рамос настъпиха доста промени. От поста на терена, през прическите и татуировките, до това той да стане водач на тима в най-пълния смисъл на думата. Испанецът направи нещо, което нито Раул, нито Икер Касияс, нито който и да е различен капитан в историята съумя да направи – изведе тима до три поредни триумфа в Шампионската лига.

Сухата статистика на играча демонстрира: 671 мача с фланелката на „ кралския клуб “, в които е вкарал 101 гола и е добавил 49 асистенции. За този интервал бранителят е получил общо 216 жълти и 26 червени картона. Ерата „ Серхио Рамос “ в Реал Мадрид приключва и с 22 трофея за отбора. Немалко от тях идват с помощта на него. Емблематичен е голът му с глава в 93-ата минута на финала на Шампионската лига през 2014 година, с който избави тима си против Атлетико Мадрид и даде начало на обрата, донесъл десета купа от Шампионската лига за Реал Мадрид.

Във време, в което функциите на терена са доста строго избрани, бранителят от Севиля е извънредно ефективен като за централен бранител. Неговите 101 гола му отреждат първото място измежду бранителите с най-вече попадения през 21-ви век. Освен това Рамос е в топ 10 на най-резултатните играчи на своя пост в историята.

Първият и последният трофей за бранителя с бялата фланелка са купите от Ла Лига през 2007 и 2020 година. В интервала сред тях той печели още: 4 пъти Шампионска лига, 3 пъти шампионата на Испания, 2 пъти Купата на Краля, 4 пъти Суперкупата на Испания, 3 пъти Суперкупата на Европа и 4 пъти Световното клубно състезание. Освен това, Серхио става един път международен и два пъти европейски първенец с „ Ла Фурия Роха “, до момента в който носи екипа на Реал Мадрид.

Неговият принос за развиването на „ лос меренгес “ обаче надвишава всички тези цифри и титли. Серхио Рамос бе последният мохикан на „ Сантиаго Бернабеу “. Във време, в което мъчно някой състезател може да се нагърби с отговорността да бъде водач на тима си и да понася всичко, което се стоварва над него и съотборниците му, било то положително или неприятно, Рамос приемаше лидерската роля в Реал като нещо изцяло обикновено. За него нямаше проблем да се кара със съдии и съперници, да си изкарва жълти и червени картони и да пропуща мачове поради тях. Защото го правеше за Реал Мадрид и постоянно, когато отборът му се е нуждаел от него, Серхио е бил там, с цел да помогне.

Да се каже, че Рамос е легенда на „ кралския клуб “ ще бъде малко – той просто принадлежи на Реал и Реал принадлежи на него. Връзката сред клуба и играча през годините стана толкоз мощна, че за почитателите ще бъде доста мъчно в бъдеще да си показват Реал Мадрид и Серхио Рамос разграничени. С всичко, което даде на „ лос бланкос “, бранителят вечно ще остане в историята на един от най-великите клубове като една от неговите най-големи митове.

С напускането на Серхио Рамос бе свалена и короната от емблемата на Реал Мадрид. Защото точно Рамос бе кралят на „ кралския клуб “. Адиос, Серхио!

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР