Капитанът на Пирин Александър Дюлгеров даде интервю пред Тема Спорт.

...
Капитанът на Пирин Александър Дюлгеров даде интервю пред Тема Спорт.
Коментари Харесай

Дюлгеров: Пирин не трябва да бъде подценяван

Капитанът на Пирин Александър Дюлгеров даде изявление пред " Тема Спорт ". Защитникът показа упованията си за новия сезон и уточни какви са упоритостите на отбора. 33-годишният защитник, който е един от най-опитните в състава на орлетата, приказва за обставновката в клуба и работата с младите.

Сашо, остава една седмица до началото на новия сезон. Готов ли е Пирин за старта?

Отборът сигурно не е подготвен, тъй като времето за подготовка бе доста малко. Завършихме предишното състезание късно, а в този момент стартираме след единствено няколко седмици. Мисля, че на всеки един тим ще му е мъчно първоначално. Осъществиха се доста прехвърляния. Навсякъде хора си потеглят и други идват. Надявам се в първия мач с Берое да изглеждаме добре. При тях се гради напълно нов състав и нека бъдем печелившите в този мач.
 Пирин притегли умел ас в отбраната
Пирин притегли умел ас в отбраната

Христо Попадийн започва кариерата си в Левски

Голяма част от тима през предходната година си потегли и в този момент в Пирин има доста млади момчета. Като един от най-опитните ще споделиш ли по какъв начин се работи с тях?

Много положителни мои другари напуснаха. Но в последна сметка това се случва на всеки шест месеца. Сега има доста млади момчета в Пирин и това е концепцията на управлението, което желае да се дава късмет на юношите на клуба и да има още няколко индивида, които сме по-опитни. Правим каквото можем, оказваме помощ им, само че не е елементарно, тъй като днешното потомство малко по-трудно асимилира нещата. Сякаш не осъзнават какъв късмет им се дава. Но има доста положителни момчета, които се надявам през този сезон с по-голяма игрова процедура да съумеят. В последна сметка задачата им не е да играят в Пирин, а да покажат най-хубавото от себе си и да отидат в по-големи тимове.

В България доста постоянно се приказва за финансовото положение на клубовете, в сравнение с за футбол. Имате ли увещание от управлението, че няма да има тези проблеми, които ви съпътстваха през предишния сезон?

Затова и останах, тъй като от управлението ни увериха, че нещата ще бъдат финансово постоянни. Вече демонстрират, че те ще се усъвършенстват, не се забавят заплати. Това е неприятното, че всяка година в множеството тимове се приказва за тези пусти финансови проблеми. В последна сметка нали по тази причина работим. Всеки прехранва семейство. Лошото е, че приказваме за футбол и най-после споделяме: " Нека изкараме месеца, пък ще забележим ", което е тъпо.

Много хора ви отписват преди началото на сезона. Трябва ли да бъде подценяван Пирин?

Реално в профил наподобява, че тимът е евентуален изпадащ. Но съм сигурен, че няма да бъде по този начин. Когато съм бил в Пирин, постоянно сме подценявани и се е считало, че няма да се спасим, само че сме го правили. Дори и в този момент хората ще кажат, че нямаме футболисти, отслабени сме откъм качество

Да, в действителност си потеглиха доста положителни и класни играчи и прелестен треньор, тъй като за мен Христо Янев е един от най-хубавите наставници. Силно го почитам, работил съм с него и в ЦСКА. В последна сметка, който е останал ще се бори за тима и за неговото оставане в Първа лига. Да не се залъгваме, тъй като това са упоритостите. Вече, в случай че дойдат повече футболисти и стиковаме отначало тим, нищо не се знае. Надявам се с новия треньор Радослав Митревски и управлението да се направи добра селекция и да се представим отново добре. Смея да настоявам, че макар слабите игри, които направихме предходната акция, през втория полусезон и след идването на Христо Янев, тимът стана един от най-симпатичните. Всички знаехте за финансовите проблеми и макар направихме доста положителни мачове - еднакъв с Левски, победихме Лудогорец, загубихме от ЦСКА с 0:1, само че мъчно. Пирин в никакъв случай не би трябвало да бъде подценяван, изключително в Благоевград.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР