Капитанът на отбора на БТВ Антон Хекимян напуска телевизията, чието

...
Капитанът на отбора на БТВ Антон Хекимян напуска телевизията, чието
Коментари Харесай

НОВА тв краде най-популярното лице на БТВ - Антон Хекимян, няма да е кандидат-кмет на ГЕРБ

Капитанът на тима на БТВ Антон Хекимян напуща малкия екран, чието лице е от близо 20 години.

 

Веднага по-късно потегли мълвата, че известният водещ ще е един от 20-те кандидат-кмета на ГЕРБ за София.

 

Не е правилно, опровергаха  пред Епицентър.бг от централата на партията.

 

По информация на Bulletin.bg Хекимян става шеф на новинарския екип на най-големия съперник на малкия екран, която управляваше до момента – Народоосвободителна въстаническа армия.

 

Свръхамбициозното управление на Нова броудкастинг груп е направило неустоимо предложение на капитана на противниковия тим.

 

По наша информация през днешния ден задграничните шефове на Хекимян привикват незабавна среща със чиновниците в малкия екран, с цел да разгласят напускането на досегашния шеф на вести и настоящи излъчвания.

 

Малко по-късно информацията беше доказана публично.

 



bTV се разделя с Антон Хекимян

Компанията му благодари за професионалния му принос през последните 17 година

bTV Media Group (bTV) афишира, че приема с неотложен резултат оставката на Антон Хекимян, шеф „ Новини, настоящи излъчвания и спорт “, в резултат на неговото решение да продължи в друга професионална посока.

Компанията благодари на Антон Хекимян за професионалния му принос през последните 17 години и регистрира напъните му за превръщането на bTV в една от най-обективните и надеждни медии в България.

В междинния интервал основният изпълнителен шеф на bTV Media Group Ралф Бартолaйт ще дава отговор за новинарското наличие, дружно с основния редактор на „ bTV Новините “ Веселина Петракиева, с основния редактор на „ Актуални излъчвания “ Искра Владимирова и с мениджъра уеб наличие & изпълнителен продуцент на редакция “Спорт “ Владислава Лазарова.

 

Като публицист във " Франкфуртер алгемайне цайтунг " в Германия, сътрудник и началник на бюрото в Москва и Лайпциг на Deutsche Presse Agentur (dpa), господин Бартолaйт има отличен предходен опит като политически редактор и задграничен сътрудник.

" bTV постоянно е била извънреден шеф и като медия се стреми към професионализъм съгласно най-високите стандарти ", сподели Антон Хекимян.

Редакционният ръб на CME ще продължи да следи всички новинарски действия на bTV, с цел да подсигурява интегритета и независимостта на bTV Новините. Медията неотложно започва развой по желание на заместител на господин Хекимян за поста шеф отдел „ Новини, настоящи излъчвания и спорт “ на bTV.

 

 

Самият Хекимян също излезе с пост във Facebook и удостовери новината: През към този момент далечната 2004 година започнах в БТВ като стажант. Тогава бях на 20 години. За 19 години разбрах какво е да си отдаден на публицистиката, да обичаш хората, с които те среща ориста и да се учиш от живота на същинските хора.Извървях дълъг път и съм признателен на сътрудниците, които са ме подкрепяли в първите ми стъпки и на всички хора, които повярваха в мен. Щастлив съм, че се участвах в това странствуване. Битки, победи, наслади, смях, незабравими герои, от време на време сълзи, само че в никакъв случай страдание. БТВ ме научи на дисциплинираност! Да работиш с експертите в БТВ НОВИНИТЕ е привилегия и аз постоянно съм ценил усилието на всеки един човек в екипа си.Научен съм, че би трябвало да се дава късмет и се веселя, че съумях да дам път на доста младежи да творят и на доста сътрудници да намерят още провокации в работата си. Битката за истината би трябвало да се води на всички равнища - без значение от длъжността, която заемаш или специалността, която практикуваш. А публицистите са тези хора в нашето общество, които следват правилото на истината абсолютно. Не мога да скрия, че решението да поема в друга посока е извънредно мъчно. Но всеки, който ме познава същински, е наясно, че обичам провокациите и не се опасявам. Докато пиша тези думи през съзнанието ми минават лицата на обичаните ми сътрудници и другари в БТВ - сърцето ми е цялостно. Благодаря!

 

 

Антон Хекимян бе шеф на отдел „ Новини, настоящи излъчвания и спорт “ на БТВ от края на 2020 година Цялата си професионална кариера той построява в малкия екран, където стартира като стажант в нюзрума още в първи курс от следването си. Работи поредно като кореспондент и водещ на съботно-неделния утринен блок, а от 2014 година задава сериозните въпроси за деня в един от най-гледаните утринни блокове – „ Тази заран “.

 

За работата си като публицист Хекимян е притежател на редица самопризнания, измежду които премията „ Достоен българин “ за дейна доброволческа активност след наводненията в Аспарухово (2015) и за професионализъм и безрезервност при отразяването на Коронавирус тематиката (2020).

 

През 2016 и 2018 година печели наградата за висока езикова просвета от Центъра за разбор на политическата и журналистическата тирада, огромната премия за телевизионна публицистика „ Свети Влас “ (2019) и доста други.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР