Капитанът на националния отбор по тенис Валентин Димов обяви състава

...
Капитанът на националния отбор по тенис Валентин Димов обяви състава
Коментари Харесай

Окончателно: България без Гришо за Купа „Дейвис“ и в Париж

Капитанът на националния тим по тенис Валентин Димов разгласи състава за мача против Казахстан от Световна група I на шампионата за Купа " Дейвис ", написа формалният уебсайт на Българската федерация по тенис.

България ще бъде хазаин на срещата от международното отборно състезание за мъже на 16-17 септември в София.

Двубоят ще се играе на клей на ОББ Български народен тенис център (БНТЦ) в Борисовата градина. Мачовете на 16 септември (събота) ще стартират в 12.00 часа, а на 17 септември (неделя) в 11.00 часа.

В отбора са включени Димитър Кузманов (№191 в международната ранглиста), Александър Лазаров (№391), Пьотр Нестеров (№733), Александър Донски (№788) и Янаки Милев (№561). Първите четирима класираха тима ни в Световна група I, печелейки изрично с 3-1 победи като посетител на Нова Зеландия. За присъединяване като част от разширения състав на националния отбор е поканен Илиян Радулов (№6 в международната класация за юноши).

Отборът ще се събере на лагер от 11 септември в БНТЦ.

До 24 часа преди началото на срещата могат да бъдат направени две промени в състава.

Асистенти на Валентин Димов ще бъдат кондиционният треньор Кирил Симеонов, масажистът Любомир Панев и лекарят на тима проф. доктор Георги Попов.

В тима на България за следващ път няма да бъде Григор Димитров, чийто управител Георги Стоименов в писмо уведоми капитана на тима Валентин Димов, че решението за безучастие идва като „ резултат на оценката на неговия механически екип за неговата стратегия до края на годината ".

Неучастието на Григор Димитров значи, че той няма да играе за България и на олимпийските игри в Париж следващата година.

Първа ракета на Казахстан е Александър Бублик №29 в международната класация. Тимофей Скатов е № 125 в света, а Михаил Кукушкин е № 246.

На двойки Казахстан разчита на Александър Недовесов № 46 двойки и Андрей Голубьов № 66 двойки.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР