Капитанът на националния отбор по тенис Валентин Димов обяви състава

...
Капитанът на националния отбор по тенис Валентин Димов обяви състава
Коментари Харесай

Стана ясен отборът ни за купа Дейвис за Нова Зенландия

Капитанът на националния тим по тенис Валентин Димов разгласи състава за гостуването на Нова Зеландия в плейофите за влизане в Световна група I на шампионата за Купа " Дейвис ".

Мачовете ще се играят на корав корт на 4 и 5 февруари. При триумф България ще реализира историческо класиране за Световна група I на шампионата

В отбора са включени Димитър Кузманов (№182 в международната ранглиста), Александър Лазаров (№304), Александър Донски (№607) и Пьотр Нестеров (№773). Именно четиримата класираха тима ни за този мач. През предходната година България реализира победи над Парагвай и Южна Африка в София. Асистенти на Валентин Димов ще бъдат кондиционният треньор Кирил Симеонов, масажистът Любомир Панев и лекарят на тима проф. доктор Георги Попов.

В момента Александър Лазаров, Александър Донски и Пьотр Нестеров упражняват в България, а Димитър Кузманов ще се причисли към тима в Нова Зеландия. Националите ще проведат лагер в Крайстчърч (Нова Зеландия). Именно там ще се организира и срещата за Купа " Дейвис ".

„ Настроението е положително. Момчета изиграха мачове от началото на годината. Алекс Лазаров беше на Юнайтед Къп, а съумя да играе и на шампионат в Нова Зеландия. Така той е осведомен с атмосферните условия и часовата разлика. Димитър Кузманов е също в този регион, а това е още един плюс. Надявам се всички да сме живи и здрави и да покажем добър тенис в мачовете ", разяснява Валентин Димов пред уеб страницата на БФТ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР