Капитанът на националния отбор по футбол Ивелин Попов се маха

...
Капитанът на националния отбор по футбол Ивелин Попов се маха
Коментари Харесай

Лечков прокудил Попето,обиждал капитана пред целия отбор

Капитанът на националния тим по футбол Ивелин Попов се маха поради Йордан Лечков, научи „ Уикенд ” от източници, близки до футболиста. Чашата на търпението му преляла, откакто сливенският плешунгер няколко пъти си разрешил да наскърбява Попето пред всички останали в съблекалнята. Накрая 32-годишният футболист на съветския „ Ростов ” не издържал, и преди мача с Чехия (1:0) в София разгласи, че стопира да взе участие с екипа на България.

Навремето устатият вицепрезидент на БФС Лечков отхвърли по същия метод от националния отбор Димитър Бербатов. Митко си потегли, откакто Лецата го плю мощно, че не ставал за водач. Абсолютно същото нещо се случи в този момент с Попето. „ Уикенд ” научи, че Лечков обидил Ивелин още на полувремето в мача против Косово, игран на 10 юни в столицата. При резултат 1:1 на почивката гологлавият футболен шеф нахълтал в съблекалнята. Подкарал всички играчи, отпред с Попов. „ Какъв си ти бе, капитан си се писал… Едно време ние такива като Косово ги биехме на ходом ”, бълвал змии и гущери Лецата.  Попето бил на крачка да му удари един пестник, само че се овладял в последния миг. „ Добре, че Ивелин може да си владее нервите, другояче на Лецата щяха да му сменят физиономията в паспорта ”, разправят очевидци на случката.

Заради тирадата на Лечков тогавашният треньор Красимир Балъков не съумял да направи анализа на полувремето, и в последна сметка паднахме с 2:3 от косоварите. „ Това беше безусловно безсрамие от страна на Лечков. Никой различен началник от БФС не си е разрешавал да влиза в съблекалнята на полувремето и да държи сметка на футболистите ”, сподели пред „ Уикенд ” човек от тогавашния щаб. Още тогава Попов решил, че евентуално ще напусне националния тим, само че чак в края на годината, когато приключат мачовете. След тежкото проваляне от Англия обаче Йордан Лечков още веднъж си разрешил да обиди Ивелин Попов пред всички. Уязвил го с думите: „ За нищо не ставате – нито ти, нито другите ”.

Попов се дразнел и от това, че Йордан Лечков няколко пъти ходел да тренира с националите преди мачове. Правел се на техничар пред тима. От футболистите никой не желал да го вижда, и самото му наличие влошавало атмосферата. Затова Попето уведомил за решението си да напусне националния тим единствено Боби Михайлов и заместилият го след оставката Михаил Касабов, само че не и Лечков, на който по принцип не обелвал дума и го подминавал като дребна гара.

„ Благодарих на Борислав Михайлов, давал е награди, осигурявал е улеснения. Според мен хората към него живуркат на гърба на футбола ”, сподели Попов след успеха над Чехия. Оказа се, че имал поради точно Йордан Лечков, който смята българския футбол за бащиния. Както е известно, плешивецът драпа да ръководи БФС, и даже внесе тъжба против избирането на Михаил Касабов за краткотраен президент на съюза.

Говори се, че част от управлението на БФС ще направи опит да разубеди Ивелин Попов, и в последна сметка капитанът да остане най-малко за баражите за Евро 2020, до момента в който България има късмет да се класира за финалите. С деликатната задача са се заели шефът на „ Славия ” Венци Стефанов и Емил Костадинов. Двамата възнамерявали да беседват освен с Попето, само че и със брачната половинка му Елена Паришева. Тя била единствената, която била способна да го накара да промени решението си. Не е ясно обаче кой ще забрани на Лечков да плямпа под път и над път, и да наскърбява играчите с мотив и без мотив.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР