Капитанът на националния отбор Ивелин Попов даде откровено интервю за

...
Капитанът на националния отбор Ивелин Попов даде откровено интервю за
Коментари Харесай

Попето: Любо Пенев няма шанс, искам България само да бие

Капитанът на националния тим Ивелин Попов даде искрено изявление за предаването "Домът на футбола " по DIEMA SPORT. В него той засегна голям брой тематики - от присъединяване му в съветския шампионат и Шампионската лига със Спартак Москва, през мачовете на националния тим, до идната борба за президентския пост в БФС.

Според него, годината му с московчани е сполучлива, относително сполучлива на национално равнище, а в битката за върха в БФС огромният любимец е досегашният президент Борислав Михайлов, тъй като съперникът му Любо Пенев не е посочил нищо в платформата си.

Ето и какво показа Попето в предаването по DIEMA SPORT в сряда вечерта:

За Спартак Москва:

"Миналата година си пожелах шампионска купа, сбъдна се и съм благополучен. Равносметката ми е, че е една добра година, станахме първенци, участвахме в Шампионска лига, продължаваме в Лига Европа. Винаги може да се желае повече, само че можеше да е и по-зле. "

"Докато човек се състезава, в никакъв случай не може да каже, че дадена година е най-хубавата. Можеше да е по-добре като резултати в националния тим. Винаги съм поставял националния тим и клуба си над всичко и по тази причина постоянно съм се съгласявал да променям позицията си, в случай че се изиска. "

"Без тренировки, единствено с няколко диалога с треньорите, те желаят да ме пуснат на друга позиция. Щом го виждат това у мен, значи ги задоволявам. Колкото повече позиции играе един състезател, толкоз по-полезен е. "

"Руското състезание е равностойно, бяхме много обратно от водачите, само че направихме доста мощна серия от победи и сме втори. Но има още доста мачове до края, Локомотив Москва ще бърка, уповавам се ние да печелим и да ги настигнем. "

"В подобен огромен клуб не можеш да пуснеш всички 25 налични играчи, 12-13 чужденци сме и спорим за 6 места. Треньорът се старае да ни върти, да ни държи непрекъснато живи и никой да не се усеща сигурен титуляр. Всичко е обикновено. "

За присъединяване в Шампионската лига и възможен трансфер:

"Лично аз се веселя, че играх в 5 мача в ШЛ. Най-тежкият мач ни беше в Ливърпул. Дотогава биехме непрекъснато, само че там бяхме разгромени. Ключовият миг беше равенството с Ливърпул вкъщи, когато тръгнахме нагоре след това. "

"През годините идваха множеството клюки от Турция, там съм оставил положителни усещания. Но доста пъти съм казвал, че от времето, в което съм в Спартак, никой не е пристигнал да каже, че ме продават. "

"Но никой не знае какво ще се случи на следващия ден, може да пристигна някоя оферта, която да удовлетвори всички и да ме продадат. Но към този момент всичко е единствено клюки без истина. Щастлив съм в Москва, фамилията ми се усеща добре, а по този начин и аз се усещам потребен. "

За националния тим и стила му на игра:

"Отдавам амплитудите в националния тим, тъй като против по-силните тимове стилът ни е на контраофанзива и нещата ни се получават, има някои неповторими неща. Проблемът изниква, когато ние би трябвало да сме водещият тим, когато сме любимци. "

"В контролата със Саудитска Арабия опитахме да запазим хъса и колектива, да движим топката, да я търсим и ни се получиха нещата. Надявам се в контролите да се изчистят нещата, да сме един добър микс, да нападаме добре и да се пазиме вярно, с цел да ни се получават нещата. "

"Когато сложиш националната фланелка, няма по какъв начин да не излизаш за победа, даже да е със Сан Марино. Дори и в контролите се търсят победи, тъй като и те носят рейтинг в коефициента за ФИФА. "

За селекционера Петър Хубчев и методите му:

"При Петър Хубчев ми харесва, че не се слагат футболисти над тима. Той самият не се слага над тима. Според него, всеки има местенце в тима. Дори Спас Делев като вкара два гола на Холандия, това на Хубчев не му прави такова усещане. Прави му усещане по какъв начин си се сборил за дадена топка, по какъв начин си запалил противника. "

"През годините е имало когато някой е имал болежки и след това е играл. При него няма такова нещо - или си от първия ден в лагера, или различен влиза. Това е по-добре, в случай че си контузен, ще влезе някой различен, който е по-подготвен. Дисциплината се вижда на терена. "

"Той ни споделя, че не го интересува по какъв начин ще сме облечени на вечеря, дали ще сме с бяла якичка и блузка, а да сме колектив и общите правила да се съблюдават. "

За проблемите на младите футболисти и за какво не им се получават нещата в кариерата:

"Младите не почитат специалността си, не съблюдават простите правила, държат се неприятно с митове, приказват неприятно за такива хора, които са постигнали доста. Това не идва единствено от у дома, идва и от метода им на живот, тимовете, ситуацията. Но има и деца, които желаят д се развиват, само че огромната част не знаят какво желаят и не почитат специалността. "

"Който и различен футболист, състезател би трябвало да знае, че когато доста обичаш специалността си, нещата ще се получат. Ако някой твой другар стане футболист, а ти не успееш, единствено ти ще си отговорен поради отношението си. "

"За два месеца съм бил 7 дни у дома, не е лъскавата част на футбола това. Аз сега се возя с метрото, това не е от голяма важност. Трябва да даваш образец на младите, на децата си, а не каква кола караш. Понякога не ми стига даже времето да обърна внимание на дребните, само че се старая да са положителни хора, не е значимо дали ще са спортисти. "

"На терена - играй със сърце, бори се, може и да не вкараш, само че ще се получат нещата. Най-важното е да изгаряш от вътрешната страна. "

За фамилията и отговорностите към децата:

"Малкият Ивелин се увлича по футбола, само че още е рано да приказваме. Той тренира в Септември, игра против децата от моята академия, която аз съм основал, той сподели, че е от този тим, биха ни. "

"Сега имам и дъщеричка, по-отговорен си. Променят се доста неща. Научих се от тях, че би трябвало да си толерантен. Сега виждам като се ядосат за нещо, моите родители по този начин са реагирали. Баща ми споделяше: "Колкото ти не ме слушаш, дано и твоите деца по този начин не те слушат. "

За българските мачове и непрекъснатите плювни по съдиите:

"Гледах Етър - Славия, другар съм със Станислав Генчев. Той ги учи да играят футбол. Славия победи, хвърли се леке върху съдията, само че освен съдиите са отговорни. Те би трябвало да се оставят малко на мира. Стига първият въпрос е за съдията. Нека се гледа футболът и съдиите ще останат на назад във времето. "

"И в Русия, и на всички места по света стават кавги със съдиите, има проблеми, само че не се подчертава върху това. У нас това ти е оправданието. Тук се вършат неточности от тях, само че вършат неточности и играчите. "

"ЦСКА - Лудогорец беше типично балканско дерби, хареса ми, имаше от всичко по малко. Получи се много добър мач. "

За Левски и възможностите му за купата:

"Левски играят малко умряла лисица, не се подвига много-много звук към тях. Ако се привлекат още футболисти там, могат да се намесят в битката за купата. Те вървяха рецензии и към Люпко Петрович рецензии, само че той си завоюва купите и с Левски, и с Литекс. И да бият 10 мача с 1:0, се взимат три точки. И 5:0 да биеш, отново се взимат трите точки. "

За битката за президентския пост в БФС и кой е любимецът:

"Мисля, че Борислав Михайлов ще завоюва с болшинство. Виждам какво е направил през годините, знам на кого е оказал помощ. Помага на всяка община да си развива младежта и спорта. Подпомагат се и други клубове, идват пари от Лудогорец и това става поради БФС и хората, които се занимават с тези документи. Имаме име, имаме хора в комисиите. "

"Любо Пенев действително нищо не сподели каква опция може да даде. Не виждам какво може да направи. Проблеми има на всички места, само че Любо Пенев има ли рецепта по какъв начин да се оправи това? Излиза и не споделя нищо в изявлението си. "

Какво си пожелава Попето за идната година:

"Пожелавам си да съм жив и здрав, както аз, по този начин и фамилията ми. Като цел и фантазия си слагам националният тим да записва единствено победи през 2018 година Пожелавам и на българите да следват фантазиите си. "
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР