Капитанът на Марек Александър Близнаков е отклонил изгодна оферта от

...
Капитанът на Марек Александър Близнаков е отклонил изгодна оферта от
Коментари Харесай

Капитанът на Марек отказал солидна оферта на кандидат за елита

Капитанът на Марек Александър Близнаков е отклонил преференциална оферта от различен клуб и е предпочел да остане в Дупница. Това стана ясно от думи на президента Цветан Видински на първата подготовка на тима за новата година. Видински не пожела да назове името на клуба, който е желал да притегли Близнаков.

„ Имаше интерес към Александър Близнаков, само че той избра да остане при нас. Няма да загатвам името на тима, персонално на мен се обаждаха, само че момчето желае да си остане в Марек. Прави му чест “, съобщи Цветан Видински.

Неприятното за Близнаков е, че поради наказване ще пропусне първите четири мача от пролетния полусезон на Втора лига. Още по-неприятното е, че има проблем с адукторите.

„ През подготовка той ще е на по-леки натоварвания. Надявам се откакто му изтече наказването и се върне в игра, да е в добра форма. За цялостното му изцеление са нужни 17 000 евро и то за Германия, в България към момента такива интервенции не се правят. Сумата е непостижима за нас. Дай Боже с отмора и щадене да може да се възвърне на 100% “, разяснява Цветан Видински.

Президентът на Марек посочи и че клубът няма да получи финансова отплата за прекосяването на Христо Каймакански в ЦСКА 1948.

„ Христо не беше с професионален контракт при нас и няма по какъв начин да получим нещо за него. А даже и да имаше контракт ние няма по какъв начин да го стопираме, в случай, че заплатата в ЦСКА 1948 е много по-голяма от това, което ние му предлагаме. Разликата е към 2000 лева Николай Ганчев пък избра да се върне в Марек, а можеше да си остане в ЦСКА 1948. Факторът пари обаче не беше от такова значение, просто момчето желае да играе повече и най-много да си е у дома “, изясни Цветан Видински.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР