Капитанът на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни пристигна на клубната база

...
Капитанът на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни пристигна на клубната база
Коментари Харесай

Рууни пристигна за прегледи в Евертън, намалява заплата си наполовина

Капитанът на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни дойде на клубната база на Евертън, с цел да премине медицински прегледи преди завръщането си на " Гудисън Парк ". Според британските медии той склонил да понижи съвсем на половина заплатата си в името на концепцията да облече още веднъж екипа на тима, който го построи. В момента нападателят получава главно заплащане 250 000 седмично, като с бонусите сумата нараства до към 300 000 паунда. Рууни е склонил да играе на " Гудисън " против 150 000 на седмица. Въпреки че тази сума е съвсем двойно по-малка от актуалното му заплащане, той отново ще бъде най-високоплатеният футболист на " карамелите ".

Манчестър Юнайтед няма да получи трансферна сума за своя капитан, само че клубът ще спести близо 15 милиона паунда. В тази сума се включват заплатите на Рууни за последната година от неговия контракт, както и
бонус преданост, който би трябвало да бъде изплатен, в случай че играчът извърши до дъно договора си.

Уаза ще се завърне в Евертън 13 години, откакто напусна клуба през 2004-а, когато бе продаден на Манчестър Юнайтед за към 20 милиона паунда. Предполага се, че договорът на Рууни ще бъде за две години.

Според " Скай спортс " прехвърлянето на 31-годишния нападател е част от договорката за Ромелу Лукаку, който отива в Манчестър Юнайтед. Останалите медии на Острова настояват, че сред двата прехвърлянето няма директна взаимозависимост.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР