Капитанът на мъжкия ни отбор Владислав Иванов е един от

...
Капитанът на мъжкия ни отбор Владислав Иванов е един от
Коментари Харесай

Владислав Иванов: Мачът срещу Нефтохимик се очертава като преломен

Капитанът на мъжкия ни тим Владислав Иванов е един от най-опитните в него. С либерото беседваме преди значимия мач с „ Нефтохимик ”, с който имаме равни индикатори досега в шампионата – по 11 победи и 4 загуби. Бургазлии гостуват през днешния ден в зала „ Левски София ”. Двубоят започва в 18 ч.

- Здравей, Влади. Предстои следващ мач с тим с упоритости за челото за теб и съотборниците ти. Доколко той може да е вододелен – да задържи „ Левски ” в челото или да го отдалечи?

- Здравейте. Със сигурност ни чака един доста тежък мач. Срещу един тим, който към този момент един път ни победи – за купата на България. В последния мач игра доста порядъчен волейбол против „ Хебър ” и справедливо победи.

Със сигурност това е повратен миг и за двата тима, в случай че мога по този начин да се изразя. Защото една победа за една от двете страни ще повлияе за по-предното класиране.

Смятам, че ние имаме своите качества и достолепия. Намираме се в една добра форма и мисля, че ние ще излезем краен победител.

- Получава се по този начин, че за втори мач подред играете с тим, който преди този момент е победил „ Хебър ”. Отбор, който до неотдавна се смяташе надали не за несломим. Доколко това е неприятно за „ Левски ”, тъй като тези тимове идва с едно по-различно самочувствие?

- Да, оказа се, че няма непобедими тимове. В предишния кръг играхме против „ Дея ”, който е кандидат за купата. Мисля, че се получи един добър конфликт. На нас не ни доближи малко. Слави Гоцев липсваше очевидно на тима.

Но отново се борихме до дъно и считам, че имахме своите шансове в тайбрека той да бъде в наша изгода.

- Наистина неприятно се получи със Слави. Вие сте от дребното опитни в тима. Много ли се отразява, когато някой го няма?

- Със сигурност, когато един умел играч липсва се отразява и най-много това се вижда. Младите състезатели във значими моменти нямат тази рутина и опит, което е напълно обикновено и разумно.

Но пък считам, че се показаха на едно обичайно равнище.

- Доста е завързано шампионата. Резултатите го демонстрират. И качеството ли е по-високо тази година?

- Сравнение с миналогодишния сезон тимовете са по-изравнени. Ако би трябвало да бъдем почтени, преди началото на сезона нас никой не ни слагаше в сметките. Показахме, че можем да играем добър и първокласен волейбол. Неслучайно заемаме тази позиция сега в класирането.

Мисля, че равнището ще се задържи и в края, дай Боже, да сме в челните позиции.

- Кое е преимуществото на „ Левски ” в тази завързана борба?

- Може би борбеността, която демонстрираме във всеки един мач. Не се отхвърляме до последно. Младите имат извънредно доста сила, която в дадени моменти се вижда.

Смятам, че това е ключът да побеждаваме до момента.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР