Капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев спечели 19-ото издание на

...
Капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев спечели 19-ото издание на
Коментари Харесай

Димитър Илиев е “Футболист на футболистите”, Бруно е №1 при треньорите

Капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев завоюва 19-ото издание на анкетата " Футболист на футболистите " за сезон 2019/2020, която се провежда от Асоциацията на българските футболисти.
Допитването е единственото по рода си в страната, тъй като в него вземат участие играчите от Първа и Втора лига, като те сами избират най-хубавия всред тях за сегашния футболен сезон.

Димитър Илиев събра най-вече гласове във вота, а негови подгласници станаха Тодор Неделев от Ботев (Пловдив) и Антон Недялков от Лудогорец.

" Благодаря на всички сътрудници, които са дали своят вот за мен. Благодаря на целия тим, тъй като тази премия не е единствено за мен, а за всички от Локомотив. Благодаря на управлението на клуба за положителната организация, която сътвори и на старши треньора за чудесната работа през годината. Изключително съм благополучен от тази премия, защото няма по-голямо самопризнание от това сътрудниците да те изберат за най-хубавия. Много се веселя и за първото място на нашия треньор, който построи един доста мощен тим и сподели, че е огромен експерт ", съобщи Димитър Илиев.

За повторно в 19-годишната история на анкетата " Футболист на футболистите " спечелилият съответствува с избора на спортните публицисти за Футболист номер 1 на България за съответната година. Предишният сходен случай бе Георги Миланов от Литекс през сезон 2012/2013).

За най-хубав треньор футболистите избраха Бруно Акрапович, който изведе Локомотив (Пловдив) до втора поредна национална купа. Босненският експерт е едвам вторият чужденец, печелил анкетата, след Миодраг Йешич (сезон 2004/2005). Подгласници на Бруно Акрапович станаха Златомир Загорчич (Славия) и Илиан Илиев (Черно море).

Любопитно е да се означи, че Локомотив (Пловдив) повтаря двойната си победа в анкетата след своя шампионски сезон 2003/2004 година, когато за " Футболист на футболистите " е определен Мартин Камбуров, а треньор номер 1 става Едуард Ераносян.

За най-хубав млад състезател беше определен Филип Кръстев от Славия.

За най-хубава футболистка бе избрана Ивана Найденова (НСА), а най-хубавият футболист съгласно ИНСТАТ показател е звездата на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев.

Тази година анкетата за първи път се организира онлайн, а поради пандемията от COVID-19 няма да има тържествена гала с награждаване на призьорите. Организаторите от Асоциацията на българските футболисти ще връчат премиите на спечелилите поотделно.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР