Капитанът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев беше умерено доволен след

...
Капитанът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев беше умерено доволен след
Коментари Харесай

Димитър Илиев: Повиквателна за България би била сбъдната мечта

Капитанът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев беше умерено удовлетворен след триумфа 3:1 над Дунав Русе в 6-ия кръг на efbet Лига. 30-годишното острие осъществя два пъти при триумфа, който по думите му не пристигна по никакъв начин леко.

Стефан Христов откри за русенци още в 9-ата минута, а Илиев трябваше да изравнява от дузпа в средата на полувремето. Точно преди почивката Бирсент Карагарен оформи цялостния поврат, а през втората част Локомотив отчетливо доминираше и Илиев прибави нов гол на сметката си.

„ Много сходен мач като този против Славия. До полувремето водехме в резултата, тъй като бяхме по-ефективни в офанзива. Помогна ни тази недомислена постъпка за дузпата. Много ни оказа помощ и голът минута преди края на полувремето. През второто полувреме си пролича, че има лека отмалялост от сгъстения цикъл. Не допуснахме съвсем никакви обстановки пред нашата врата. Имахме обстановки за контраатаки, които не развихме добре, само че прибавяме нови 3 точки към нашата сметка”, сподели Илиев.

„ Сезонът едвам в този момент стартира и се надявам в действителност да бъде най-хубавият ми. И предишният не беше неприятен, в този момент по-добре, в кръга на шегата, падат нападателите ни за дузпи. Не е най-важното да бъда голмайстор на Локомотив, а да печелим. Съгласен съм да не въвеждам, само че да печелим. Когато Локомотив печели изрично мачовете си, съм най-доволен. Днес, дръзвам да настоявам, че не играхме най-хубавия си футбол, само че спечелихме безапелационно. Дано тази серия продължи. Всеки мач бележим много голове, което е радващо.”

„ Засега не съм изпускал дузпи, нека продължи и тази серия. Стига да ги свирят, ще ги въвеждам.”

„ От историческа позиция Локомотив има позитивен баланс против Левски. Дано още веднъж излезем на „ Герена” и да не загубим. Нямаме комплекс от Левски, това е видно. Още повече, че те играят открит футбол и нека се получи хубав мач. Дано стане прекрасен мач за почитателите.”

„ Националния тим? Това е сбъдната фантазия. За всеки състезател това е таванът – да получи повиквателна. Винаги съм казвал, че това е изключителна чест. Досега не съм получавал повиквателна. Ако се случи, би било страхотно”, приключи Илиев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР