Капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън спечели една от най-престижните индивидуални

...
Капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън спечели една от най-престижните индивидуални
Коментари Харесай

Джордан Хендерсън е Футболист на годината в Премиър лийг

Капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън завоюва една от най-престижните самостоятелни награди в Англия - тази за Футболист на годината, връчвана от Асоциацията на публицистите, пишещи за футбол (FWA). Халфът, който преди два дни подвигна по този начин дълго чаканата шампионска купа на " Анфийлд ", остави зад себе си плеймейкъра на Манчестър Сити Кевин Де Бройне, голмайстора на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд, както и своите съотборници Вирджил ван Дайк и Садио Мане. Трент Александър-Арнолд и Алисон Бекер също получиха гласове, което още един път удостовери превъзходството на мърсисайдци през този сезон.

Хендерсън е решителен победител с близо 1/4 от общия избор. Той е 12-ият състезател в историята на Ливърпул, който печели влиятелната премия. За малко повече от 12 месеца 30-годишният полузащитник съумя да вдигне трофеите в Шампионската лига, Суперкупата на УЕФА, Световното клубно състезание и купата в Премиър лийг. През януари 2020 той бе определен и за най-хубав футболист на националния тим на Англия за миналата година.
Jordan Henderson has the highest win percentage in the Premier League this season of any player to start at least 10 games in the competition:

30 games
27 wins
2 draws
1 defeat

90% win rate and another award to show for it. pic.twitter.com/vikcbjetXf
— Squawka Football (@Squawka) July 24, 2020

Миналият сезон наградата завоюва Рахийм Стърлинг.

Бих желал да споделя какъв брой правя оценка поддръжката на тези, които гласоподаваха за мен, както и тази на Асоциацията като цяло. Трябва единствено да погледнете предходните спечелили, с редица от които съм бил блажен да играя в Ливърпул, като Стиви (Джерард), Луис (Суарес) и Мо (Салах), с цел да разберете какъв брой е влиятелно това отличие.

Колкото и да съм признателен, не мога да приема тази премия самичък. Не мисля, че самичък съм постигнал нещо през този сезон или въобще в кариерата си. Дължа доста на огромен брой хора, само че най-много на моите сегашни съотборници, които бяха невероятни. Всеки от тях заслужава тази премия не по-малко от мен ", съобщи Хендерсън.

Congratulations, skipper

@JHenderson
— Liverpool FC (Premier League Champions ) (@LFC) July 24, 2020
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР