Капитанът на Левски Пламен Андреев е на крачка от знаменит

...
Капитанът на Левски Пламен Андреев е на крачка от знаменит
Коментари Харесай

Капитанът на Левски е на крачка от знаменит рекорд.

Капитанът на Левски Пламен Андреев е на крачка от популярен връх. 18-годишният вратар резервира суха мрежа при успеха с 3:0 над Локомотив (Пловдив) на " Лаута " и по този метод изравни достижението за най-вече мачове в един сезон без позволен гол. До момента еднолично на върха в тази ранглиста беше Димитър Иванков.

Стражът не извади топката от мрежата в 21 срещи през сезон 1998/99. Пламен Андреев има опция да излезе преди всичко в историческата ранглиста на българските вратари, в случай че резервира суха мрежа в един от трите оставащи мача на Левски до края на сезона в шампионата. Сините ще играят против Черно море, Лудогорец и ЦСКА.
 ‘‘Фондация Жълто и Черно‘‘ поздрави почитателите на Левски по случай 109-годишнина
‘‘Фондация Жълто и Черно‘‘ поздрави почитателите на Левски по случай 109-годишнина

Левски прекъсна серията си от девет следващи мача без триумф над Локомотив (Пловдив) на " Лаута " и победиха с толкоз експресивен резултат за първи път от 1994 година. Тогава Левски надви под Тепетата с 4:0 след голове на Илиян Симеонов, Христо Йовов (2) и Дончо Донев. Оттогава насетне столичани не са печелили с повече от три гола разлика гостуването си на черно-белите.

В дуела против смърфовете формален дебют за Левски направи 17-годишният бранител Дейвид Михалев. Той се трансформира в 27-ия състезател, записвал минути за отбора през сезона. По този метод българските футболисти повеждат в статистиката, като 14 са родните играчи, а 13 чужденците.

Левски затвърди наклонността да бъде най-резултатен в заключителните минути на полувремената. В интервала от 31-ата до 45-ата минута сините са вкарали 10 попадения, а в последните 15 минути на мачовете осъществените попадения са 11. Това прави сбор от 21 гола от 43 маркирани, или по-точно половината от тях са пристигнали в заключителните минути на полувремената.
 Левски със особено видео: Един ден на
Левски със особено видео: Един ден на " Герена "

Вижте детайлности

Централният бранител Кристиан Димитров изигра първия си мач като титуляр за Левски при успеха над Локомотив (Пловдив). Бранителят за последно започва от първата минута и престоя през всичките 90 минути на терена преди година. Това се случи на 22 май 2022-ра при загубата на ЧФР Клуж с 1:3 от ФКСБ в шампионата на Румъния.

Рикардиньо може да изпрати най-резултатния си сезон в кариерата. Нападателят вкара седмото си попадение в шампионата против Локомотив и се изравни в голмайсторската листа с Филип Кръстев. Досега бразилецът бе вкарвал седем гола за Гремио през 2021 година в три шампионата - Серия А, Купата на Бразилия и шампионатът Гаучо 1. С екипа на Левски той съумя да означи седем попадения в 13 дуела и в оставащите три мача може да усъвършенства най-хубавото си достижение, написа " Тема спорт ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР