Капитанът на Колорадо Габриел Ландеског ще се подложи на операция

...
Капитанът на Колорадо Габриел Ландеског ще се подложи на операция
Коментари Харесай

Колорадо губи капитана си за целия следващ сезон

Капитанът на Колорадо Габриел Ландеског ще се подложи на интервенция и се чака да пропусне целия идващ сезон 2023/2024 в Националната хокейна лига, оповестиха от клуба.

Ландеског се нуждае от трансплантация на сухожилие на дясното коляно, а интервенцията ще бъде осъществена от доктор Брайън Коул в Чикаго.

" Мисля, че това е единственото вярно решение, с цел да мога да играя хокей още веднъж ", разяснява 30-годишният шведски нападател.

Ландеског пропусна 23 мача от постоянния сезон напролет на предходната година поради интервенция на коляното, само че се завърна за плейофите и оказа помощ на Колорадо да завоюва купа " Стенли ". В следствие през октомври той претърпя артроскопия на коляното през октомври и не записа нито една игрова минута през актуалната акция, в която Колорадо не съумя да отбрани купата си, откакто отпадна в първия кръг на плейофите в седем мача против Сиатъл.

Шведът, който беше определен под номер 2 в драфта на новаците през 2011 година, е играл само за Колорадо в НХЛ, като в 738 мача има 248 гола и 323 асистенции.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР