Капитанът на Франция Юго Лорис намекна, че няма да носи

...
Капитанът на Франция Юго Лорис намекна, че няма да носи
Коментари Харесай

Юго Лорис няма да носи лента с цветовете на дъгата на Световното първенство в Катар

Капитанът на Франция Юго Лорис загатна, че няма да носи лента в цветовете на дъгата с дизайн на сърце в акцията против дискриминирането по време на мачовете от Световното състезание в Катар. 

Защитаващият купата си отбор на Франция е измежду осемте европейски футболни тима, които през септември се причислиха към акцията " OneLove ", която започва в Нидерландия. 

Правилата на ФИФА не разрешават на тимовете да носят свои лични капитански ленти на Световното състезание. Запитан през днешния ден за самодейността по време на конференция на Франция, Лорис беше песимистичен. 
 Френският президент още не е решил дали да участва на Световното в Катар Френският президент още не е решил дали да участва на Световното в Катар
" Преди да стартираме нещо, имаме потребност от единодушието на ФИФА, единодушието на френската федерация. Разбира се, аз имам персонално мнение по тематиката. И то е много близо до това на президента на френската федерация ", сподели вратарят. 

Президентът на централата Ноел Льо Грае по-рано сподели, че би предпочел Лорис да не я носи, тъй като " не желае страната му да чете лекции на другите ". 

" Когато сме във Франция, когато одобряваме чужденци, постоянно желаеме те да следват нашите правила, да почитат нашата просвета и аз ще направя същото, когато отида в Катар, напълно просто е. Мога да се съглася или не с техните хрумвания, само че би трябвало да удостоверявам почитание ", добави Лорис. 
 Бензема ще е подготвен за първия мач на Франция, има вяра Дешан Бензема ще е подготвен за първия мач на Франция, има вяра Дешан
Вратарят на Тотнъм обаче добави, че играчите на Франция евентуално ще обединят сили за групови дейности във връзка със зачитането на човешките права в Катар. 

" Не можем да останем без мнение по тези въпроси. Това ще стане след няколко дни или часове, ще забележим ", сподели Лорис. 

Франция лети за Катар в сряда, преди да стартира отбраната на купата си против Австралия на 22 ноември. Другите два тима в група “D ” са Дания и Тунис.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР