Капитанът на Черно море - Даниел Димов, бе преследван от

...
Капитанът на Черно море - Даниел Димов, бе преследван от
Коментари Харесай

Даниел Димов: Някои хора прибързаха с моето пенсиониране

Капитанът на Черно море - Даниел Димов, бе преследван от травми през миналия полусезон. Това е и повода 33-годишният футболист да не вземе присъединяване в нито един турнирен мач. Бившият национал се появи на терена в последната среща за 2022 година - 1/8-финала против Локо Пд, извоюван с 3:1 на " Тича ". Пред " Тема Спорт " Димов приказва за миналия есенен полусезон и упованията за пролетта.
 Илиан Илиев търси централен нападател и крило за Черно море
Илиан Илиев търси централен нападател и крило за Черно море

" Моряците " най-вероятно ще се готвят напълно в домашни условия

Даниеле, по какъв начин си? Завърна се на терена едвам в последния мач за годината...

-Да, само че бяха на терена 5-10 минути. Още се възвръщам, с цел да бъда на 100 %. Продължавам да върша физиотерапия и да извършвам характерни извършения. Хубаво е, че има фрапантно усъвършенстване. Надявам се в идващите месеци всичко да е наред. Божа работа! Контузията ми е такава, че никой не се наема да предвижда какво ще се случи и по кое време ще съм изцяло възобновен. Да съм здрав е най-важното.

Как ти се видя есента на Черно море, зимувате на седмо място в Първа лига?

-Да кажем, че точково сме добре. Близо сме до тимовете, които са директно пред нас в класирането. Но игрово имаше огромно оттегляне. Но то ненапълно бе предстоящо, тъй като се разделихме с много съществени футболисти. Пристигнаха 5-6 нови момчета... Надявам се, че напролет ще си върнем познатото лице и да подобрим резултатите.

Да разбираме ли, че задачата пред вас е позиция в Топ 6, а не седмото място, което праща на бараж за Лигата на конференциите?

-Откакто съм в тима задачата постоянно е била по-висока от тази да сме в първата шестица. Говорилите сме и с другите играчи на тази тематика, знаем, че тънките сметки в никакъв случай не излизат. Задачата е да сме в Топ 6. Там е истината, там ни е мястото. Ще се борим до дъно да осъществим тази цел.

Как преживяваше мачовете в профил, а не на терена с капитанската лента?

-Отвън ми е по-трудно. В съвсем цялата си кариера не съм бил запаса. Особено в подобен огромен интервал да съм отвън терена е доста неприятно, тежко и мъчно. На игрището има неприятни моменти, само че извън е неприятно - гледаш и нищо не можеш да направиш. А аз съм и капитан, и ми бе още по-криво.

Как реагира на слуховете, че ще се стигне до преустановяване на кариерата ти?

-Не знам от кое място излязоха тези неща. Няма нищо неприятно, само че малко избързаха с моето " пенсиониране ". Никой не знае какво ще сте стане отсега нататък, само че моето предпочитание е да съм на терена.

Как ти се коства шампионата, което в случай че не друго, е много оспорвано. Изненада ли те нещо?

-Като изключим първото място в последните десетина година, то шампионата постоянно е забавно. Но като равнище - можем да разясняваме много и да пожелаваме доста повече Но и равнището ненапълно е обвързвано с пари, които обезпечават привличането на по-силни футболисти и залагането на по-добри и скъпи методики, инфраструктура. Много са факторите...

Какво значи за Варна завръщането на дербито със Спартак? Съперникът сега е финален в класирането, само че показва съществени планове и назначи Димитър Димитров-Херо за треньор.

-Това бе дълго чакан миг от целия град. То липсваше много година. Точно такива мачове зараждат възторг у хората, палят ги. На дербито имаше безредици и страсти, само че не и голове - единствено те липсваха. Разочарован съм, че не взех присъединяване в този мач. Това е специфичен дуел, още повече че бях единственият състезател в двата тима, който бе взел участие в него и го е печелил. В мен имаше други страсти, само че се надявам, че ще съм на игрището напролет.

Как оценяваш възможностите на Черно море в шампионата за купата? На четвъртфинал гостувате на ЦСКА в София.

-Тежък чоп, несъмнено. Неприятно е, чака ни мач на негостолюбив стадион. Със сигурност обаче ще имаме шансове. Само от нас зависи по какъв начин ще излезем на " Армията " и дали ще победим. През есента играхме едва в мачовете с ЦСКА и загубихме с 0:1 в София и 0:2 на " Тича ". Но и стилът на противника е много характерен. Те видимо не играят някакъв необикновен футбол, само че са доста ефикасни. Ще бъде сложен дуел. Но до него има много време - следва подготовка, след която тимовете ще са на друго равнище.

Веднага след подготовката ви чака турнирен мач против Левски. Сините са осъдени и дуелът ще е на безпристрастен терен. Това ще ви съобщи ли преимущество?

-Това може да ни помогне, тъй като и на " Герена " играем мъчно. Най-важно в този момент е по какъв начин ще мине подготовката и да се опазим от травми.

Матиас Курьор - емблематична фигура за Черно море, към този момент не е част от състава. Колко ще ви липсва?

-Със сигурност ще липсва, той остави ярка диря в клуба. Матиас е ужасно момче. Работил съм с много чужденци, само че рядко се среща човек като него. За футболните му качества е ненужно да приказваме. Трябва да му намерим заслужен заместител, което ще е сложна работа. Дано да уцелим с подобаващи футболисти.

Черно море е един от тимовете, които непрекъснато вадят гении. Как ти се костват младите играчи в тима - Иван Дюлгеров, Виктор Попов, Велислав Василев, Николай Златев?

-Някои от тях към този момент са опитни и подготвени за прехвърляния (б.а. - засяга Виктор Попов). Вече много време демонстрират положително равнище. На тях им поисквам да създадат идната крачка. Колкото до новите, които идват - би трябвало да положат доста старания. Най-труден е преходът сред юношите старша възраст и мъжкия футбол. Ние даваме много шансове на младите и те би трябвало да се възползват от тях. Виждате, че на други места юношите нямат такава опция. Черно море е прелестно място за развиване - трамплин към националния тим и трансфер в чужбина.
 Петър Босанчич се врече във честност на Черно море
Петър Босанчич се врече във честност на Черно море

В България ще играе единствено за " моряците "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР