Капитанът на Борусия Дортмунд Марко Ройс ще напусне клуба през

...
Капитанът на Борусия Дортмунд Марко Ройс ще напусне клуба през
Коментари Харесай

Марко Ройс и Борусия Дортмунд се разделят след края на сезона

Капитанът на Борусия Дортмунд Марко Ройс ще напусне клуба през лятото. Новината заяви шефът на тима Ханс Йоахим Вацке, който приказва пред клубния уебсайт. Ройс и шефовете на Борусия са се разбрали да не не престават сегашния контракт, който изтича в края на сезона.

Ройс е роден в Дортмунд и е част от школата на клуба. През 2009 година минава в Борусия Мьонхенгладбах, където играе 3 сезона, след което се завръща в клуба на сърцето му – Борусия Дортмунд. 12 години по-късно, към този момент на 34 и след общо повече от 21 години в клуба, Ройс желае да поеме по нов път.

„ Марко Ройс е един от най-великите играчи в историята на Борусия Дортмунд. Той е роден в Дортмунд, игра в младежките ни тимове близо 10 години, по-късно 12 години беше в мъжкия ни състав и дълго време беше капитан на тима ни. Връзката му с Борусия Дортмунд е изключителна. Пожелаваме на Марко всичко най-хубаво вбъдеще. Силно се надяваме, че той ще се върне в BVB след професионалната си кариера, тъй като има доста вълнуващи задания, които го чакат тук, в Дортмунд “, разяснява Вацке.

„ Изключително съм признателен и горделив за това особено време в моя клуб Борусия Дортмунд. Прекарах повече от половината от живота си в този клуб и се любувах на всеки ден, макар че имаше, несъмнено, сложни моменти. Вече знам, че ще ми бъде мъчно да се сбогувам в края на сезона. И въпреки всичко се веселя, че в този момент има изясненост и можем да се концентрираме напълно върху значимите финални срещи, които към момента остават незавършени. Имаме огромна цел и всички желаеме да я реализираме дружно. Имаме потребност от всеки един от нашите невероятни почитатели, на които бих желал категорично да благодаря за невероятната поддръжка през годините “, показа от своя страна Марко Ройс.
В сряда Борусия Дортмунд победи с 1:0 ПСЖ в първия полуфинален дуел от Шампионската лига. „ Жълто-черните “ са на крачка от присъединяване във край за първи път от 2013 година, когато на „ Уембли “ отстъпиха пред Байерн Мюнхен.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР