Капитанът на Барселона Серхио Бускетс официално обяви решението си, че

...
Капитанът на Барселона Серхио Бускетс официално обяви решението си, че
Коментари Харесай

Официално: Бускетс напуска Барселона

Капитанът на Барселона Серхио Бускетс публично разгласи решението си, че след края на сезона ще напусне клуба. Настоящият контракт на 34-годишния халф изтича през това лято, а Чави Ернандес искаше да го задържи в тима, само че в последна сметка играчът реши, че време да постави завършек на кариерата си на " Камп Ноу ".

Още през вчерашния ден испанските медии разкриха, че Бускетс е взел това решение, а през днешния ден той го направи обществено притежание посредством прощално видео, оповестено в обществените мрежи. Така след 18 години в клуба, в които завоюва безусловно всичко допустимо, Бускетс си потегля.

" Дойде време да разглася, че това ще бъде последният ми сезон в клуба. От дребен, до момента в който гледах мачове по малкия екран, мечтаех да играя с тази фланелка на този стадион. Реалността надмина всичко, за което мечтаех. Кой можеше да каже, когато дойдох като юноша, че мога да играя 15 сезона в първия тим на най-хубавия клуб в света - клубът на моя живот и клубът, на който съм бил и ще продължа да бъда фен; че ще бъда капитан и ще съумея да изиграя над 700 мача за него? Беше чест, фантазия и горделивост да пазя тази емблема толкоз доста години.

Всичко има своето начало и край. Решението не беше елементарно, само че мисля, че моментът за него пристигна. Искам да благодаря на всички хора, които направиха това допустимо: клубни чиновници, личен състав, физиотерапевти, мениджъри, президенти, треньори, анализатори и изключително на моите сътрудници, с които съм споделял всичко. Благодаря ви!

Искам също да благодаря на почитателите от цялостен ​​свят, които ми дадоха своята поддръжка и почитание през цялото това време. И несъмнено, на фамилията ми, което постоянно е било до мен в положителни и неприятни моменти, жертвайки доста неща, с цел да бъде с мен и да ме вижда благополучен. Благодаря ви доста!

Ще се забележим в последните мачове. Да си от Барса е най-хубавото, което може да ти се случи ", съобщи Бускетс в своето прочувствено изказване.

Бускетс идва в Барселона през 2005 година, а през 2008, когато е на 20, дебютира за първия тим. Оттогава той изигра 718 мача за каталунците и завоюва 31 оценки - осем шампионски трофеи, седем трофея от Купата на краля, седем Суперкупи на Испания, три оценки в Шампионската лига, три Суперкупи на Европа и три път е победител с Барселона на Световното клубно състезание.

Бускетс има 40 асистенции и 18 гола за каталунците.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР