Капитанът на българския национален отбор по футбол Николай Михайлов застана

...
Капитанът на българския национален отбор по футбол Николай Михайлов застана
Коментари Харесай

Николай Михайлов: Футболистите трябва да си поемем отговорността

Капитанът на българския народен тим по футбол Николай Михайлов застана пред камерата на Българска национална телевизия след и съобщи, че футболистите, наред с треньорския щаб, би трябвало да поемат отговорност за провалянето.

" Днеска нищо не се получи. Знаехме, че играхме под равнището си с Македония и през днешния ден трябваше да реагираме, само че не го направихме. И шансът, и шансът бяха против нас. Индивидуални неточности, доста боязън във всички. Аз не мога да кажа, че даже това е действителният резултат. Имаше и две дузпи въпреки всичко. Не можем да се пазиме. На мен толкоз голове не са ми вкарвали за целия полусезон в клубния ми тим. Срам и срам за националния тим ", стартира Михайлов.

Футболистът на Левски съобщи още, че съгласно треньорският щаб не е единствения, който да поеме отговорност за случилото се.

" Разбрах, че треньорският щаб си е подал оставката, само че футболистите също би трябвало да поемем отговорност и да си създадем самокритика. Всички виждаме през последните години какво се случва и вместо да вървим към положително вървим към по-лошо. Разполагаме с прелестни условия за работа и в идващия миг нещо не се получава. Трябва да се замислим къде е казусът и той е най-вече в нас футболистите ", разяснява българският капитан.

Вратарят на националния тим въпреки всичко добави, че всички в отбора би трябвало да се съберат и да изиграят по допустимо най-хубавия метод идващите два мача против Гибралтар и Грузия.

" В моята футболна кариера е имало всевъзможни ужасяващи резултати, само че по-лошо е самото показване като игра. Винаги можеш да загубиш мач, само че не по този метод. Това беше едно стрелбище и се видя още против Северна Македония. Не можем да се наредим, само че в случай че футболистите не идват подготвени в националния тим, тогава виновността си е единствено в нас. Това не е капацитетът на този тим. Утре е нов ден, продължаваме да работим. Трябва да победим Гибралтар и по-късно да се представим добре против Грузия. Не можем да продължаваме по този начин.Ръководството ще решение за треньора. Ние би трябвало да се съберем за тези два мача и да ги изиграем по най-хубавия метод. Предстоят ни тежки пътувания, само че като се си хванал на хорото би трябвало да го играеш до края. Не може да се демонстрираме единствено когато всичко е положително. Когато е отрицателно, би трябвало да си поемем отговорността ", приключи Николай Михайлов.

Един от създателите на двете попадения за България в тази среща Атанас Илиев пък мъчно намираше думите, с които да опише загубата.

" Не мога да си обясня какво се случи. Нашата конфигурация беше напълно друга, само че доста неточности ни костваха даже равенството в този мач. Липсваше ни убеденост и самочувствие. Не потегли по най-хубавият метод този дуел. Върнахме се отчасти, само че нашата уязвимост в отбрана ни коства победа или еднакъв. Ще се борим оттук насетне. Ще дадем всичко от себе си и каквото се случи, само че съгласно мен изгубихме късмет ", разяснява той.

Автор: Стефан Георгиев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР