Капитанът на България Валентин Димов заяви, че е оптимист преди

...
Капитанът на България Валентин Димов заяви, че е оптимист преди
Коментари Харесай

Капитанът на България: Няма как да е лесно

Капитанът на България Валентин Димов съобщи, че е оптимист преди историческата среща с Казахстан за купа " Дейвис ".

Възпитаниците на Димов завоюваха промоция за първи път в историята за Световна група I, откакто надвиха над Нова Зеландия с 3:1 победи в Крайстчърч през уикенда, а през септември ще одобряват казахстанците в дебюта си на това равнище на отборния шампионат.

" Няма по какъв начин да чакаме елементарен съперник в Световна група I. Колкото по-нагоре се изкачваш, толкоз по-трудно става. Това е обикновено. Казахстан е реализуем противник. Хубавото е, че сме домакини и имаме право на избор на настилка.

Ще играем на клей, най-вероятно на кортовете на Националния тенис център в София. Ще би трябвало да създадем оптимална подготовка, с цел да ги преодолеем. Няма да бъде леко, само че имам вяра, че ще имаме поддръжката на всички тук. На хартия нещата са едно, само че в Купа " Дейвис " отборния дух и желанието за победа са определящи. А ние сме посочили, че сме мощни в това отношение и по тази причина съм оптимист ", съобщи Димов.

България реализира огромния триумф в Нова Зеландия в отсъствието на най-хубавия си тенисист Григор Димитров, само че капитанът на " трикольорите " се надява Димитров да укрепи състава за дуела с Казахстан през септември.

" Всички ще поставим нужните старания, ще проведем диалози и се надявам той да пристигна и да играе през септември. Смятам, че възможностите това да се реализира не са дребни. Ако стане, ще бъде огромна поддръжка за целия тим и ще увеличи възможностите ни за победа ", сподели Димов.

Капитанът не пропусна да похвали Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Пьотр Нестеров и Александър Донски за успеха в Крайстчърч.

" Много сме щастливи и горди от постигнатия триумф. Момчетата демонстрираха добра и сърцата игра, голямо предпочитание и себераздаване. Всеки се постара оптимално по време на лагера и по-късно на мачовете. Всички от екипа поставиха старания, с цел да стане този резултат факт. А не беше елементарно, тъй като изискванията бяха доста тежки поради часовата разлика, изменчивото време. Радващо е, че успяхме да се пригодим, а момчетата са следващ път се потвърдиха като експерти и се оправиха с всички провокации ", сподели Димов.

Първата ракета на националния тим Димитър Кузманов се надява на сериозна поддръжка в срещата с Казахстан.

" Няма по какъв начин да бъде елементарно. Напълно обикновено е. Хубавото е, че ще играем пред родна аудитория. Надявам се много хора да дойдат и да ни поддържат, а ние да ги зарадваме. Но има доста време до тогава. Най-важното е да се съхраним оптимално физически и душевен за септември, за за можем да покажем това, на което сме способни ", сподели Кузманов.

Пловдивчанинът няма доста време за наслада на родна земя след триумфа в Нова Зеландия, защото още на следващия ден отпътува за Индия за присъединяване на три шампионата от сериите " Чалънджър ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР