Капитан на отвлечения в Червено море кораб е 38-годишният Любомир

...
Капитан на отвлечения в Червено море кораб е 38-годишният Любомир
Коментари Харесай

Съпругата на похитения първи помощник-капитан: Молете се за тях!

Капитан на отвлечения в Червено море транспортен съд е 38-годишният Любомир Чанев, заяви БНР. Мъжът живее със фамилията си във Варна, само че корените са му от петричкото село Кавракирово.

39-годишният Данаил Веселинов от Горна Оряховица е вторият българин, похитен през вчерашния ден в Червено море. Той е първи помощник-капитан на кораба.

„ Искам да прикани всички хора да се помолят за отвлечените моряци. Това е единственото, което желая! Надявам се на знамение и те да се върнат “, сподели пред „ 24 часа “ брачната половинка на отвлечения мъж от Горна Оряховица. Жената споделя, че са ѝ се обадили по телефона в неделя вечерта от офиса на гръцката компания, която менажира екипажите. Съобщили ѝ, че корабът, на който брачният партньор ѝ плава от месец и половина, е похитен и няма вести за екипажа.

„ Последно той беше деен в събота, ние се чуваме непрекъснато. В неделя на обед, към 13 ч., е бил на линия и очевидно по-късно са ги нападнали “, споделя дамата.

„ В тази компания е от 13 година и в никакъв случай не е имал терзания, всичко е било постоянно наред. С капитана доста пъти са плавали дружно, схващат се доста добре “, изясни тя. Похитеният моряк е приключил Военно-морското учебно заведение, някогашен боен е.

„ Сигурно са им взели телефони, компютри и надали ще могат да се свържат, в случай че не им разрешат “, разсъждава тя.

Жената се надява на знамение и нищо да не им се случи. „ Лош шанс. Шокът е толкоз огромен, уповавам се да го чуя и да го видя. Казаха ни, че би трябвало да имаме самообладание, тъй като разрешаването на тази заложническа рецесия може да отнеме и 3-4 месеца “, сподели брачната половинка.

Според нея, Япония, която е оператор на кораба, е почнала съществени договаряния и има вяра екипажът да бъде пуснат. Плавателният съд е благосъстоятелност на английска компания, част от която се има от един от най-богатите израелци Ейбрахам „ Рами “ Унгар.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР