Капитан на отвлечения в Червено море кораб е 38-годишният Любомир

...
Капитан на отвлечения в Червено море кораб е 38-годишният Любомир
Коментари Харесай

Стана ясно кои са българите на похитения кораб в Червено море

Капитан на отвлечения в Червено море транспортен съд е 38-годишният Любомир Чанев. Мъжът живее със фамилията си във Варна, само че корените са му от петричкото село Кавракирово.

Родителите на капитан Чанев, които са аграрни производители, и сестра му, от години живеят в благоевградския квартал " Струмско ", заяви БНР. Към момента те отхвърлят да приказват за случая.

39-годишният Данаил Веселинов от Горна Оряховица е вторият българин, похитен през вчерашния ден с кораба " Галакси водач " в Червено море. Информацията удостовери брачната половинка на старши помощник-капитана Събина Веселинова. За последно тя е говорила с мъжа си в събота, нямало е проблеми.

Екипажът е бил на корабоплаване с автомобиловоза от към месец и половина. Никой не ни е търсил за искане от откуп или да ни съобщи известие от брачна половинка ми, описа още Събина Веселинова. 

Според нея отвличането на кораба в неделя е станало ненадейно, само че не изключи и да са намесени политически аргументи, свързани с войната в Близкия изток. 

Днес главният секретар на силовото ведомство Живко Коцев публично разгласи, че капитанът на кораба и първият помощник-капитан са наши сънародници.

„ До момента никой не се е свързал с нас. Работим с партньорските служби. Установили сме контакт с околните на отвлечените. Те разполагат с цялостната информация и сме им предложили психическа помощ. Работим по решаването на рецесията ”, добави Коцев.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР