Капитан Димитър Бурлаков, който беше пленен от руските военни, а

...
Капитан Димитър Бурлаков, който беше пленен от руските военни, а
Коментари Харесай

Пилот от Мариупол се прибра в България след руски плен

Капитан Димитър Бурлаков, който беше покорен от съветските военни, а в следствие сменен, към този момент си е в България, заяви " БТВ ".

Бесарабският българин е брат на някогашната шефка на Агенцията за българите в чужбина Райна Манджукова. Той оцеля по знамение, откакто хеликоптер МИ-8 на украинската войска беше свален при ракетни удари над Мариупол.

Последва версия, че е умрял, а по-късно, че е жив, само че е покорен в Крим. Едва на Велики четвъртък фамилията схваща, че Димитър е освободен и се намира в Запорожие.

" Вчера беше най-тежкият ден за мен, тъй като сестра ми пътува да го посрещне, а аз нямаше какво да направя и просто чаках. Той в действителност е роден под щастлива звезда. Откакто се оказа че е жив - оттова нататък шансът беше с него ", сподели Манджукова.

Докторите в " Пирогов " сами са предложили да го лекуват. А пък украинската страна е държала да има гаранции, че когато той бъде спретнат у нас, ще бъде лекуван, описа тя.

" Сега още един мъж би трябвало да се прибере от Украйна - Иван Пепеляшков. Той е в доста по-тежко положение от брат ни. Историята му е сходна - също е паднал с хеликоптер, само че по-късно е взет за военнопленник и е бил грубо малтретиран ", описаха Манджукова и сестра й Наталия Лулчева.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР