Капиталовата рамка е на стойност 21 345 033 лева Закупуване

...
Капиталовата рамка е на стойност 21 345 033 лева Закупуване
Коментари Харесай

ОбС-Камено прие Бюджет 2024, кметът Вардунски: Залагаме на инфраструктурни проекти

Капиталовата рамка е на стойност 21 345 033 лв.

Закупуване на сметосъбирачка за решение на казуса със сметосъбирането за няколко години напред, цялостна замяна на водопровода в с. Русокастро и отчасти в селата Ливада и Желязово, възобновяване на двора и оборудванията на детската градина в Камено, съоръжение на построената към този момент площадка за зелени боклуци, планиране на няколко належащи обекта за бъдещо кандидатстване за финансиране със средства от европейски фондове и републикански бюджет, са част от заложените средства в финансовата стратегия на Бюджет 2024 година на Община Камено.

В нея влиза и още създаване на спирка на обръщалото в село Константиново и футболно игрище в с. Черни връх.

Изготвили сме уравновесен бюджет, който оптимално да се приближава до потребностите и потребностите на жителите и несъмнено съгласуван с финансовите ни благоприятни условия. Приоритети са доста, само че съществени са инфраструктурните планове, след това обществените и спортните действия, подкрепяне на детски гради и учебни заведения и тн . ", сподели кметът на Камено Жельо Вардунски.

Бюджет 2024 година беше признат с цялостно болшинство от общинските съветници. Той е на стойност 21 345 033 лв. .

За първи път държавния бюджет за 2024 година са планувани и категорично записани средствата, които страната ще отпусне за финансиране на належащи и огромни инфраструктурни обекти на територията на общината в размер на 9 991 515 лева, при позволен оптимален размер за община Камено до 10 000 000 лева

Делегираните от страната действия са в размер на 12 549 562 лева, а локалните доходи са 8 795 471 лева, в това число 103 397 лв. от дарения. Капиталовите разноски на Община Камено са в размер 4 854 018 лева

„ Гласуваме пари за маломерни паралелки, транспортни услуги на учениците и тн. И считам,ч е бюджетът обгръща съвсем всички сфери в живота на община Камено. Бюджет 2024 е добър и уравновесен. Както всяка година, действително си оценяваме приходите, не предвиждаме изтегляне на заеми. Ще работим с това, което е с разпореждане от страната и се надяваме да отворят Програмата за развиване на селските райони, с цел да аплайваме по размер 7.2.- ремонт на водопроводи, пътища, градска среда, улици и тн., само че изчакваме да дойдат насоките, по които ще можем да аплайваме. В бюджета сме планували много средства точно за техническо планиране, тъй като това е най-важното за може да реагираме бързо, когато отворят стратегиите и интервалът за кандидатстване е къс “, уточни още градоначалникът.

На общинската сесия стана ясно, че локалните налози и такси ще се вдигнат, само че до равнище всички села да имат идентични отговорности. Досега Камено, Трояново и Русокастро плащаха по-голяма такса за битови боклуци, а от тази година всички обитаеми места ще бъдат изравнени.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР