Капиталовата програма на община Пловдив за следващата година е на

...
Капиталовата програма на община Пловдив за следващата година е на
Коментари Харесай

Пак заговориха за удължаване на бул. Санкт Петербург

Капиталовата стратегия на община Пловдив за идната година е на стойност 50 млн. лв., заяви пред публицисти зам.-кметът, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. Общинският съвет е разпоредник на бюджета, ние единствено заявяваме, разясни Райчев.

“Предстоят разисквания за всеки обект. Кино Космос не е в моя сектор, само че аз мога да ви кажа за това, което съм декларирал.

В програмата са включени построяването на две детски градини /в регион “Северен " и “Южен " по една, пътна инфраструктура като “Голямоконарско шосе " и “Рогошко шосе ", построяването и на още една пътна връзка на бул. “Санкт Петербург " (кръговото при SPS) със " Скобелева майка ". Проектът планува две платна с по три ленти, актуален, необятен бул.. Мотото на нашия мандат е правене на нови пътища, а не преасфалтиране на остарели. Кметът ще го презентира и се надяваме Общински съвет да гласоподава нашето предложение ", добави Райчев.

Ще бъде осъществен и главен ремонт на Рогошко шосе от моста на Адата, в посока границата с община " Марица ". Обектът коства 16 млн. лв., като първият стадий от него е за към 3 млн. лв.. Те ще са от бюджета на общината, само че ще бъде удължен с европейски средства. Важното е да се стартира, тъй като сега пътната връзка е в извънредно неприятно експлоатационно положение. 

Целта е да се разтоварва трафикът в Пловдив. Идеята на общинското управление е да се строят и нови пътища, защото се чака трафикът в Пловдив да става все по претрупан в идващите години.

Гледайте повече във видеото!

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР