Капчиците се изстрелват от тоалетната със скорост от 6,6 метра

...
Капчиците се изстрелват от тоалетната със скорост от 6,6 метра
Коментари Харесай

Защо е важно да пускате водата в тоалетната само на свален капак?

Капчиците се изстрелват от тоалетната със скорост от 6,6 метра в секунда

Поредица от опити разкрива по какъв начин течностите в тоалетната се разпръскват при стартиране на водата. И по какъв начин придвижват евентуално смъртоносни микроби във въздуха.

Учените настояват, че „ невидимият шлейф “, съдържащ микроскопични частици от урина, изпражнения (и каквото друго е имало в тоалетната чиния), е рисков за здравето на хората, оповестяват в.

Изследователският екип употребява яркозелени лазери и камери за опита. Успява да разкрие за първи път по какъв начин бързо се изхвърлят всевъзможни невидими неща, в случай че капакът не е свален при стартирането на водата.

" Ако е нещо, което не можеш да видиш, е елементарно да се престориш, че не съществува. Но откакто видите тези видеоклипове, към този момент в никакъв случай няма да мислите за стартирането на водата в тоалетната по същия метод. Като основава трагични образни облици на този развой, нашето проучване може да изиграе значима роля в посланията за публичното здраве ", споделя водещият създател на проучването, професор Джон Крималди.

Капчиците се изстрелват от тоалетната със скорост от 6,6 метра в секунда.

Тя спада бързо, само че в последна сметка за осем секунди се издигат на 4,9 метра над тоалетната. По-големите от тях се утаяват върху повърхностите в близост. По-малките от пет микрона се задържат във въздуха за значително време. По-малките частици освен се задържат по-дълго във въздуха, само че и могат да се измъкнат от косъмчетата на носа и да навлязат по-дълбоко в белите дробове, което ги прави по-опасни за хората.

" Хората знаят, че тоалетните отделят аерозоли, само че не са в положение да ги видят. Ние демонстрираме, че това нещо е доста по-енергично и бързо разпространяващо се, в сравнение с даже хората, които са знаели за това, мислят ", добавя проф. Крималди.

Тоалетните, които се употребяват от повече хора, са съразмерно по-опасни.

Патогенните микроорганизми могат да се задържат в тоалетната паница в продължение на десетки промивания.

Изследването е оповестено в списание Scientific Reports.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР