Капацитетът за ваксинация в Румъния ще достигне 120 000 души

...
Капацитетът за ваксинация в Румъния ще достигне 120 000 души
Коментари Харесай

В Румъния ваксинират и в личните автомобили

Капацитетът за имунизация в Румъния ще доближи 120 000 души дневно посредством основаването на имунизационни центрове вид драйв-тру, където хората ще могат да получат имунизация в автомобила си, заяви министър председателят Флорин Къцу, представен от уеб сайтът Зиаре.
Той уточни, че в тези центрове ще се употребяват имунизациите на Pfizer. Премиерът означи, че редица имунизационни центрове в страната, употребяващи препарата на AstraZeneca, ще преминат към този на Pfizer.
"Бих желал да ви оповестя, че започваме да имаме точните дози. Ще превърнем редица центрове на AstraZeneca в центрове на Pfizer и ще позволим на икономическите оператори да провеждат имунизационни центрове, където ще им доставим ваксина според от зоната ", уточни Къцу.
Голям брой румънци се отхвърлиха от авансово планувана имунизация с препарата на AstraZeneca, откакто породиха опасения за сигурността на имунизацията, които доведоха до спад на доверието в нея. За разлика от други страни, Румъния не е въвела възрастови органичния за потреблението на тази ваксина.
"Стигахме до потенциал от 115 000 дози дневно, ще стигнем на 20 април до потенциал 120 000 дози дневно. Имаме центрове за имунизация. Ако желаеме естествен живот, това е единственото решение - да се имунизираме ", акцентира министър председателят по време на посещаване във имунизационен център в град Клуж.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР