Капацитетът на Пирогов и ВМА все още не е запълнен,

...
Капацитетът на Пирогов и ВМА все още не е запълнен,
Коментари Харесай

Мутафчийски: ВМА и Пирогов не са запълнени от 36 души, но предвиждаме нещата отдалеч

Капацитетът на " Пирогов " и ВМА към момента не е напълнен, само че преди този момент да се е случило, се подхващат дейности за обезпечаване на благоприятни условия за лекуване на пациенти с Covid-19 в другите лечебни заведения. Това разгласи началникът на щаба против разпространяването на ковид ген. проф. Венцислав Мутафчийски във вторник, когато беше обявено за още един доказан случай на болестта, с което броят им доближи 202.

Мутафчийски изясни, че потенциалът на " Пирогов " и ВМА не е напълнен от 36 случая с Covid-19, каквито изводи бяха направени след предходния му брифинг. По думите му това са сметки " на ангро ".

Вчера Мутафчийски заяви, при започване на брифинга си, че потенциалът на ВМА и " Пирогов " се запълва и по тази причина се предлага всяка болница да обособи места за лекуване на пациенти с ковид. В края на брифинга пък заключи, че приетите в болница пациенти с Covid-19 в цялата страна са 36 души. Във вторник той обясни, че това не значи, че 36 души са запълнили потенциала на двете лечебни заведения, тъй като в тях лежат и други хора с пневмонии: " Ние имаме два пъти повече пациенти, които са обсервинани, в болница, с пневмонии и недоказани, че са с ковид ".

Мутафчийски даде също образец, че единствено през вчерашния ден през ВМА са минали за обзор 120 пациенти. От тях са признати трима души и останалите са пуснати за домашно лекуване, само че в идващите дни може да се окаже, че 100 от тях са за банкет в болница, изясни Мутафчийски.

“Ние би трябвало да предвиждаме нещата отдалеко. Не можем да чакаме и да кажем: “Препълнихме се “. Това не трябва да се позволява никога. Това е естествена тактичност за предугаждане на нещата в бъдеще “, сподели той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР