Капацитетът на Пирогов е почти запълнен. В болницата са настанени

...
Капацитетът на Пирогов е почти запълнен. В болницата са настанени
Коментари Харесай

Третата COVID-вълна засяга все повече деца. Шефът на Пирогов призова за по-сериозни мерки

Капацитетът на " Пирогов " е съвсем напълнен. В болничното заведение са настанени 11 деца с коронавирусна зараза, заяви в ефира на шефът на УМБАЛСМ " Пирогов "  проф. Асен Балтов. Децата са в положително положение, лекуват се с венозно поставяни антибиотици.

Балтов регистрира, че сега в " Пирогов "  са отделени 400 кревати за тежки и приблизително тежки случаи на пациенти с Covid-19 и 48 за реанимационни действия. " Почти сме на лимита на опциите и би трябвало да се мисли за по-сериозни ограничения. Може би би трябвало да се вземе към този момент отношение и за по-малките деца. За страдание може би ще би трябвало и те краткотрайно да спрат образованието, и детските градини. Продължава да се усилва броят на новозаразените дребни пациенти ", сподели той. Днес на среща при здравния министър шефът на " Пирогов "  ще предложи да се разкрият още 20 кревати за дребни пациенти, така наречен незабавни педиатрични случаи, както и спомагателни 10 реанимационни кревати поради дефицита на този вид кревати в цяла София.

" Руска рулетка е в изискванията на вълна на епидемията, в случай че не си боледувал, в този момент да излизаш и да контактуваш с доста хора ". Такова мнение изрази ръководителят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров в ефира на. По думите му, прекъсването на плановите интервенции има не толкоз противоепидемична цел, едвам обезпечи личен състав, изключително реаниматори за грижата, която би трябвало да се даде на болните от COVID-19. Той прикани в персонален проект всеки да се съобрази с заплахата за своето здраве.

Според него прекъсването на имунизация с AstraZeneca не е решение, основано на науката, а е решение по-скоро взето под натиска на публичното мнение.

" Няма лечебно вещество, което да няма никакви странични резултати. Всеки пациент и доктор е задължен да оповестява за нежелани реакции след банкет на обещано лекарство. Има органи, които събират тази информация и преценят. Ако ние продължим по този метод, всеки един подобен индивидуален случай да е мотив за прекъсване на имунизацията, ние ще се имунизираме 10 години ", съобщи ръководителят на Българския лекарски съюз.

Случаят с имунизацията на AstraZeneca разяснява в ефира на  и шефът на " Пирогов "  проф. Асен Балтов. По думите му, проблематичната партида на AstraZeneca е минала през " Пирогов "  в края на февруари и няма информация за проблеми и недоволства отвън естествените местни реакции в първите 24 часа. Препаратите на Pfizer и Moderna продължават да се слагат по описи – първа, втора и трета фаза. " Има към момента доста искащи за имунизация по тези три етапи ", сподели по отношение на имунизацията проф. Балтов. Появили са се в допълнение още искащи да се имунизират лекари, като за " Пирогов "  те са 180.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР