Капани дебнат децата, но и родителите им по детските площадки

...
Капани дебнат децата, но и родителите им по детските площадки
Коментари Харесай

Опасни катерушки застрашават децата ни по площадки в София

Капани дебнат децата, само че и родителите им по детските площадки за игра в София. Голяма част от тях са остарели, занемарени, а в оборудванията им се крият доста рискове като наслойка, стърчащи предмети, незакрепени или изгнили детайли и липса на ударопоглъщата настилка.

Деница Караджова от Гражданската самодейност за безвредни площадки разгласи, че тяхната организация е подала заявление за даване на информация към всички районни администрации в столицата, по отношение на какъв брой са пространствата за игра, които са ремонтирани, реновирани или новоизградени в последните години.

Тя изясни, че "Лозенец " и "Люлин " не са им дали такива данни и като цяло няма по какъв начин да се възнамерява ремонт или градеж на нови детски площадки от страна на районните администрации.

"Начинът, по който се бюджетира, не разрешава на общините да вършат дълготрайно обмисляне. Есента, когато зададохме тези въпроси на избрани общини, те не знаеха какви пари ще им бъдат отпуснати от Следствен отдел към окръжна прокуратура. Те подават поръчки, само че нормално не могат да възнамеряват, тъй като не знаят какъв бюджет ще се утвърди и какъв бюджет ще им се спусне на тях за това ", описа Деница Караджова пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Тя добави, че огромен проблем съставлява единствената разпоредба, която регламентира местата за детско развлечение, чийто период за тяхното обезопасяване е непрекъснато удължаван и към момента има доста площадки, които крият съществени рискове.

"Новоизградените са доста малко, най-вече в новите квартали, и то след огромни подписки и доста вървене до общината. Целта ни е да запазим съществуващите ", описа Караджова и добави, че огромните столични региони от време на време могат да отделят средства за ремонт на 4 площадки, а дребните за една всяка година.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР