Къпането в морето в Гърция все още остава само за

...
Къпането в морето в Гърция все още остава само за
Коментари Харесай

Водата на морето в Гърция остава необичайно студена за сезона

Къпането в морето в Гърция към момента остава единствено за най-смелите, тъй като водата в Гърция и въобще в Средиземно море към момента е доста студена и с по-ниска температура от предстоящото за сезона, оповестява АНА-МПА, представена от Българска телеграфна агенция.
Отрицателното отклоняване се следи в повърхностния пласт на морската вода в Гърция и в съвсем цялото Средиземноморие, съгласно данни на метеорологичната работа на Националната обсерватория в Атина.
Спътникови данни от през вчерашния ден демонстрират, че температурата на водата е сред 16 и 17 градуса в северната част на Егейско море и в Йонийско море, до момента в който в южната част на Егейско море е сред 18 и 19 градуса. Отклонението от нормата за първата десетдневка на май е сред един и два градуса.
Студеното море се дължи на ниските температури на въздуха и мощните ветрове през последния интервал.
Въпреки това дълготрайно сателитните наблюдения в Средиземно море от 1982 година насам демонстрират малко, само че трайно нарастване на температурата на морската вода всяка година, изключително в Източното Средиземноморие, където температурата на водите към този момент е с два градуса по-висока спрямо 1982 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР