Къпане в Рилските езера - кадри от нарушението бяха публикувани

...
Къпане в Рилските езера - кадри от нарушението бяха публикувани
Коментари Харесай

Директорът на Национален парк Рила за къпането в езерата: Още издирваме нарушителите с помощта на МВР

Къпане в Рилските езера - фрагменти от нарушаването бяха оповестени в обществените мрежи и провокираха бурна реакция. Кои са нарушителите и за какво не са глобени, обяснява Владимир Милушев - шеф на народен парк Рила пред БТВ: 

" Тези хора не са глобени, тъй като когато са разбрали, че са извършители, бързо са избягали от региона. Това не значи, че няма да бъдат глобени, сега ги търсям благодарение на Министерство на вътрешните работи, те са румънски жители. 

Един от проблемите е, че защитата на националните паркове няма право да задържа и да изисква персонални документи, само че работим и по този въпрос благодарение на министерството да увеличим пълномощията им, с цел да можем сами да се оправим. Случаят е следният: Румънски жители навлизат в езерото, пробват се да плуват, идва наш сътрудник, прави им забележка, те излизат и когато желаеме да ги глобяваме, тях към този момент ги няма. 

Причината е, че има заблатяване на езерата, ерозия по туристическите пътеки, срутване на земна маса, внасят се хранителни субстанции в езерата и става заблатяване. Трябва да се движим по туристическите пътеки и да не навлизаме във водата. Глобите са от 5000 до 10 000 лв.. Не се случват постоянно, имаме хора в региона, имаме засилено наличие, осведомяваме посетителите. "

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР