Капачки за бъдеще сакция в София. Всички могат да дарят

...
Капачки за бъдеще сакция в София. Всички могат да дарят
Коментари Харесай

Капачки за бъдеще с акция в София

" Капачки за бъдеще " сакция в София. Всички могат да дарят пластмасовите си шишета и капачки на площад " Княз Александър I " от 9:00 до 17:00.
Целите, които си слагат уредниците, са от една страна, събирането на капачки, които да рециклират, а с получените пари да се закупят кувьози за лечебни заведения, които не разполагат с такива, а въпреки това, да се понижи и замърсяването.
" Ние сме си сложили задачата до края на 2019-а да подменим най-старите кувьози в дребните общински лечебни заведения. Тоест при започване на 2020-а да няма болница, в която най-новият кувьоз да бъде преди 2000 година. Целта ни е реалистична, изключително в случай че през днешния ден съберем едни 90-тина тона, което би означавало, че са цяла България ще се удвоили резултата си от пролетта. Тоест ще сме събрали повече от всички предходни акции, взети дружно. Това зависи, несъмнено, от какъв брой хора ще дойдат да ни поддържат с капачките си и помощта си, тъй като ще имаме потребност от доста помощ и доста доброволци. Много капачки ще има през днешния ден ", уредник Лазар Радков.
Акцията се организира в цялата страна, а със събраните средства се купува здравна инсталация. Досега са закупени 12 кувьоза за общински лечебни заведения - последният беше за болничното заведение във Велинград.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР