Кап. Христо Папукчиев е категоричен, че превземане на кораба Царевна

...
Кап. Христо Папукчиев е категоричен, че превземане на кораба Царевна
Коментари Харесай

Кап. Папукчиев: Трудно биха превзели Царевна. Най-важното нещо е да се осигури храна на екипажа

Кап. Христо Папукчиев е безапелационен, че завладяване на кораба " Царевна " по никакъв начин не е елементарно. По думите му, първото нещо, което страната би трябвало да направи сега, е да откри метод да достави с храна екипажа, който е формиран от български моряци.

" Не мисля, че качването на борда е толкоз елементарно. Той е с висок надводен ръб. Корабът е предпазен заради естествената същина, че е с висок надводен ръб. Това не значи, че, в случай че някой пожелае, не може да употребява стълби с удължение. Корабът е под малтийски байрак и територията му е малтийска. Кой би имал мотив да се качи на борда? Изключвам това да са украински елементи, защото корабът си е в украинска територия, и те в случай че желаят могат да го създадат по административен път. Дали за инспекция или друга цел, страната може да си упражни правото на надзор и инспекция. От другата страна, нападащата страна, какъв интерес биха имали да се качат на борда, в случай, че за тях съперниците не са на борда, а са някъде в близост. В тази територия, където се води война, и липсва постоянна държавност, има всевъзможни детайли, които нито имат религия, нито вяра, нито народност, нито националност, а единствено едно престъпно схващане, което ги насочва към местата, където те могат да осъществят облага. На кораба има гориво - такова каквото може би сега няма в близките територии на страната. За тези хора няма спънка, те работят по един и същи метод и в регионите край Сомалия, или край Индонезия и Малайзия ", разкри кап. Папукчиев в ефира на " Нова телевизия ".

" Не знам какви са били претекстовете на моряците да не изоставен кораба. По принцип най-сигурното място е кораба. Не се знае дали на екипажа е обяснен действителния риск, дали рискове са разисквани, дали е направено по този начин, че всеки да стигне до осведомено единодушие. Мениджърите на компанията имат офицер по сигурността.

Нашите специфични елементи нямат пълномощия на борда на този транспортен съд. Те могат да окажат помощ. Бих ги посъветвал преди да почнат да избавят моряците, да ги снабдят с храна. Защото в случай че се обърка нещо, да не стане... от апетит. На тях юрисдикцията им е до борда на кораба. Премиерът направи доста прецизен ход. Изкара картите - " Ние имаме договаряния с съветското посолство, имаме договаряния с украинската страна. Те показаха единодушие ". Това значи, че на всички нас ни е ясно, че не можем да чакаме нито патрони, нито усложнения от двете страни. Друг е въпросът, че излезе подправена информация от трета страна, която да предизвика публичното мнение. 

Да не имаме вяра на клюки. Затова се е проверило, че няма нахлуване. На кораба има едно бутонче, което в случай че има проблем, се натиска и този, който би трябвало, схваща за това ", съобщи още капитанът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР