Каолин АД официално откри фабриката си за обогатяване на кварцови

...
Каолин АД официално откри фабриката си за обогатяване на кварцови
Коментари Харесай

Министърът на енергетиката откри модерна производствена линия за преработка на каолин във Ветово, Русенско

Каолин АД публично откри фабриката си за обогатяване на кварцови пясъци в Украйна. Инвестицията е на стойност над 15 млн. щатски $ и е осъществена за две години.

Фабриката създава артикули за стъкларските фабрики в района. Инвестицията е част от дълготрайната тактика за интернационална агресия на сдружението. С реализирането на този план Каолин АД става най-големият български вложител в Украйна.

Находището е ситуирано на 2 м под повърхността, по отношение на 12 м при находището Вятово в България, което прави добива перспективен. Концесията е за 35 години, а главният съперник е ситуиран надалеч на юг в региона на Харков.

Кварцовият пясък взе участие с дял от 65% в сместа за произвеждане на стъкло. Производствените мощности в Украйна правят обогатяване на пясъка с двойно по-нисък разход на природен газ, по отношение на мощностите на Каолин в с. Вятово.

Фабриката прави промиване на добития пясък, с което се покачва качеството посредством отмиване на глината и едрите частици.

Фабриката открихапосланикът на България в Украйна Димитър Владимиров,председателят на надзорния съвет на „ Каолин ” АД Константин Ненов и членове на мениджмънта на сдружението. Присъстваха и български публицисти и фонд мениджъри, в това число финансовият шеф на ПОК Доверие, Мирослав Маринов.

„ С отварянето на фабриката ПКСП (Папернянский карьиер стекольньiх песков) се подсигурява дълготрайно и стабилно развиване на бизнеса на Каолин АД в Украйна ”, разяснява Ненов.

ази инвестиция е част от дълготрайната тактика за интернационална агресия на сдружението. Съвместно с украинските ни сътрудници продължаваме да работим интензивно по развиването на още няколко плана в региона на индустриалните минерали в Украйна, сподели още той.

Строителството на фабриката стартира в края на 2007 година и завършва в края на 2009 година През първата половина на 2010 година производството доближи цялостна мощ от 2000 тона на денонощие. Заводът на Каолин АД в Украйна генерира към 1/5 от общия размер продажби на кварцови пясъци на групата.

Повече от откриването може да видите в линка:

https://drive.google.com/file/d/1RSyJ9kfV1HV9XJu87acs-BeFguz-dqwM/view?usp=sharing

В този план са внедрени най-модерните технологии за преправка на пясъци. Фабриката е покрай границата с Беларус в село Олешня. За потребностите на фабриката е прекаран 12 км газопровод, който Каолин АД ще даде за газификацията и на село Олешня.

ПКСП е един от дребното производители на висококачествени кварцови пясъци с непрекъснати параметри освен в Украйна, само че и в района. Клиенти на завода са всички огромни производители на стъкло в Украйна, Южна Русия и Молдова, измежду които Сен Гобен, Ветропак, Юлла, Пилкингтън, Шише Джам и Гардиан. Продуктите от фабриката имат приложение и в производството на специфични стъкла за слънчеви панели, енергоспестяващи стъкла и кристал.

Неконсолидираните доходи на Каолин АД за първото полугодие на 2010 година нарастват с 31% по отношение на същия интервал на предходната година, като доближават 60 млн. лв.. В същото време финансовият резултат се усилва от 3,7 млн. лева за първото полугодие на 2009 година на 4,5 млн. лв. за първата половина на настоящата година, или растеж от над 20%.

Каолин АД експлоатира над 40 залежи в Югоизточна Европа и 18 индустриални заводи. За по-малко от 5 години компанията разви активността си в 5 страни, като закупи компании в Сърбия, Украйна и Албания и учреди дъщерни сдружения в Турция и Румъния. Каолин АД разкри търговски представителства в Гърция, Египет, Израел, Тунис, Сирия и Италия. Пазарите на Каолин АД се простират в над 50 страни от Русия до Северна Африка и от Западна Европа до Далечния Изток в Азия.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР