Канзас Сити Чийфс вече е династия в американския спорт, след

...
Канзас Сити Чийфс вече е династия в американския спорт, след
Коментари Харесай

Луда драма 6 секунди преди края на Супербоул, Тейлър Суифт празнува ВИДЕО

Канзас Сити Чийфс към този момент е династия в американския спорт, откакто завоюва третата си купа в Националната футболна лига за последните 5 сезона. Тимът възкръсна от 0:10 до 25:22 против Сан Франциско 49 на Супербоул, който се трансформира в следващата велика драма, която американският футбол предлага.

Просто няма отегчителен свършек на финалите в този спорт, а тази заран секунди, сантиметри и тънки елементи взеха решение купата.

Канзас Сити завоюва в спомагателното време, отбелязвайки победния тъчдаун единствено шест секунди преди неговия край. 

Едва за повторно в историята на Супербоул се стига до овъртайм на финала. И отново, както го прави към този момент за трети път от 2020-а насам, отборът на Чийфс намира отнякъде сили и централизация за поврат, когато е под най-голямо напрежение.

А не изглеждаше, че ще има такова. Сан Франциско игра брутално в отбрана през първото полувреме и изцяло обезличи куотърбека Патрик Махоумс, звездата Травис Келси и останалите в алено.

В ложите гаджето на Келси - Тейлър Суифт, си изяде ноктите от нерви, обърна няколко шота (уловена от камерите) и несъмнено изгуби повече от гласа си, в сравнение с концента в Япония, от който долетя особено за мача. Той пък за първи път в историята бе в Лас Вегас.

Taylor Swift slamming brews on the Jumbotron!

One of us!
— Barstool Sports (@barstoolsports)

На терена също бе изнервено, като Келси направи нещо невиждано. След като не получи топката за следващ път, той се разкрещя в лицето на треньора Анди Рийд, като даже го бутна и едвам не го събори. Кадри, които напряко бяха втрещяващи.

Травис приключи първото полувреме с 1 получен настъпателен ярд, което е напряко необикновено за него.

Сан Франциско бе като машина, както изглеждаше и през целия сезон. А " парният локомотив " Крисчън Макафри просто газеше противниците с топката в ръце - рънинг бекът приключи с 80 получени и 80 пробягани ярда, направи и тъчдаун. Не стигна за победа.

Последва шоуто на полувремето - вдъхновяващо представление с Ъшър, Алиша Кийс и още звезди, доста цветове, светлина, един червен роял и невероятната рокля-воал на Алиша, която незабавно се трансформира в тематика на обществените медии.





Но това беше единствено предястие за второто полувреме, което ни даде следващата порция супер драма, почтена за Супербоул.

След 0:10 Канзас Сити се разсъни. Точно както преди 4 години, когато изостана с 10 точки разлика против този противник. И тъкмо както преди година, когато губеше с 12 от Филаделфия на почивката. И в двата случая, водени от Махоумс и Келси, Чийфс печелеха купата.

Сега отново тези герои подвигнаха " от мъртвите " този отбор, който явно има шампионско ДНК.

Махоумс взе нещата в свои ръце - 333 подадени ярда, като Келси стана съществена цел и бе в основата на обрата с 93 ярда в офанзива.

Канзас Сити даже поведе с 13:10 за първи път в мача, само че още веднъж бе изоставащ при 13:16, с цел да изравни, само че отново да бъде догонващ - единствено 1:16 минути преди края, когато Джейк Мууди вкара фийлд гол за 19:16 в интерес на Сан Фран.



Отговорът бе шампионски. Махоумс и Чийфс стигнаха до ендзоната, само че не съумяха да завършат с тъчдаун, който щеше да им завоюва мача. Все отново - шут за три точки и тъждество, с което нещата отидоха в овъртайм. Драмата бе цялостна, само че едвам в този момент започваше.

Пак Сан Франциско пое самодейността и записа точки - 22:19. Но по устав, противникът печели мача с тъчдаун, като има право единствено на една офанзива. Загуби ли топката, всичко завършва. Тоест - би трябвало да е съвършен.

И беше. Махоумс се трансформира в компютър, намирайки с всеки пас съотборниците си. После самичък проби до 13-ия ярд, откри Келси на 4-ия и Сан Франциско към този момент едвам оцеляваше. Шест секунди преди края куотърбекът хвърли топката в ендзоната на Мекоул Хардман, с което мачът приключи - тъчдаун и 25:22.

Келси и Махоумс подвигнаха трофея " Винс Ломбарди " за трети път от 2020-а насам, а индивидът на Тейлър Суифт, която гледаше от подиума на награждаването, мощно ревеше фамозната ария на ZZ Top - " Viva Las Vegas ".

Не и преди да подари с целувка Тейлър Суифт на терена, както и да се извини за глупавото си държание на треньора си Рийд, една легенда на играта и извънредно харизатичен вид, написа dir.bg.

Шоу като за Вегас... Сценарий като за Холивуд.

И една нова династия, която замества тази на Ню Инглънд Пейтриътс и Том Брейди.

Четири финала, три трофеи - за пет сезона.

Куриозно, само че и показателно - единствен точно Брейди, само че с Тампа Бей, съумя да бие на Супербоул този тим на Чийфс (през февруари 2021 г.).

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР