Канзас Сити Чийфс е шампион в Супербоул LVII след победа

...
Канзас Сити Чийфс е шампион в Супербоул LVII след победа
Коментари Харесай

Канзас Сити обърна Филаделфия и взе Супербоул

Канзас Сити Чийфс е първенец в Супербоул LVII след победа над Филаделфия Ийгълс с 38:35. Вождовете направиха поврат, макар че имаха пасив от 10 точки на почивката. Те изоставаха и при започване на последната четвърт – 27:21.

Титлата е втора за Канзас Сити в последните четири сезона. Предишната беше. Тимът и. Предишният триумф за Супербоул беше през далечната 1969 година

FOR. THE. LEAD.

— Kansas City Chiefs (@Chiefs)

Мачът на стадион „ Стейт Фарм “ в Глендейл, Аризона, се игра пред 67 827 фенове. Те и милиони други по света видяха третия най-резултатен Супербоул със 73 точки. Другите са Сан Франциско – Сан Диего (75 т., 1995 г.) и .

MVP във финала стана Патрик Махоумс. Куотърбекът на Канзас Сити подаде три тъчдаун паса и приключи с общо 21 приключени подавания от 27 опита за 182 ярда. Махоумс пробяга и самичък 44 ярда. Освен това той нямаше нито едно пресечено подаване. Махоумс също така беше определен за MVP и на постоянния сезон. Подобно нещо не се е случвало в НФЛ от 1999 година

2x Super Bowl Champion
2x Super Bowl MVP
2x NFL MVP
5x Pro Bowler
3x All-Pro
1x OPOY

Hall of Famer?

— NFL (@NFL)

Супербоул LVII влезе в историята и с това, че в него. Това бяха Травис Келси (Чийфс) и Джейсън Келси (Ийгълс). Както и с това, че за първи път и двамата титулярни куотърбекове са тъмнокожи.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР